FOTO: AFP
FOTO: AFP

Kada Dejvidove bravure presuše Lil ne može ništa ni jednom od najgorih domaćina lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 17:01

Tuluz od prvog oktobra nije imao prvenstvenu pobedu na domaćem terenu, sada je isprašio kandidata za Ligu šampiona

Uneo je Džonatan Dejvid strah u kosti kompletnoj Ligi 1 briljantnim nastupom i het trikom protiv Avra prethodnog vikenda, a na pogon sjajnog Kanađanina Lil je dobro gurao čitave sezone i bio potpuno konkurentan u borbi za plasman u elitno evropsko takmičenje. Čim Dejvid meč odigra slabije i ne upiše se u strelce, tu padaju u vodu i šanse Doga da ostvare pozitivan rezultat. Ne samo protiv najjačih ekipa u ligi, već i u susretima sa timovima iz donje polovine tabele.

Tuluz je pre samo tri dana eliminisan iz Lige Evrope od Benfike, dobrim delom zahvaljući greškama arbitara u prvom duelu na Lužu, ali se psihološki pridigao, pobedio protiv Lila 3:1 (0:1) i prvi put posle skoro pet meseci došao do tri boda na domaćem terenu u Ligi 1.

Izabrane vesti

Pokazali su Ljubičasti predvođeni španskim strategom Karlesom Martinesom Noveljom veliku mentalnu snagu i podsetili na prethodni vikend. Pre samo sedam dana Tuluz je iznenadio Monako usred Kneževine, a sada je konačno probio barijeru i razmontirao izabranike Paula Fonseke. Rezultat prvog poluvremena nije ukazivao da će se prekinuti crna serija domaćih, pošto je 19-godišnji Islanđanin Haukur Andri Haraldson u smiraj prvog dela dao svoj prvi pogodak u seniorskoj karijeri.

Zadnja linija Lila uhvaćena je na spavanju u 49. minutu, kada je Kristijan Mavisa Elebi posle kornera zaboravljen na drugoj stativi i sa nekoliko metara savladao golmana Ševalijea. Odlično se snašao mladi štoper, uzimajući u ubzir da je potpuno izenada došao u gol-šansu.

Nisu sudije nimalo pomogle Tuluzu u Ligi Evrope, ali su zato danas bile na njegovoj strani u veoma diskutabilnoj situaciji. Jan Gboho prilično je lako pao posle minimalnog kontakta sa Tijagom Santosom, ali je to bilo dovoljno da arbitar Vernis pokaže na penal. Siguran realizator bio je Švajcarac Vinsent Sijero, do prethodnog leta dugogodišnja uzdanica Jang Bojsa. Ne samo da je Gboho iznudio jedanaesterac, već je samo sedam, osam minuta kasnije asistirao Tijsu Dalingi za konačnih 3:1. Bio je Holanđanin na ivici ofsajda, ali je posle procene VAR-a pogodak priznat.

Na ruku Lilu ide kiks Nice, koja je odigrala 0:0 protiv Klermona,. Zaostatak za timom sa Azurne Obale uvećale su Doge s jednog na dva boda. Uprkos porazu od Tuluza, Lil je i dalje u igri za Ligu šampiona, ali je potpuno jasno da će pored Džonatana Dejvida još neko morati da proradi kako bi izborio mesto među prva četiri po završetku sezone.

LIGA 1 – 23. KOLO

Petak

Mec - Olimpik Lion 1:2 (1:1)

/Mikautadze 13 - Lakazet 45+1, Benrahma 60/

Subota

Lorijan - Nant 0:1 (0:0)

/Kasteleto 48/

Strazbur - Brest 0:3 (0:2)

/Kamara 33, 40, 58p/

Nedelja

Lans - Monako 2:3 (1:2)

/Vai 31, Said 77 - Balogun 19, Minamino 30, 90+2/

Avr - Rems 1:2 (0:0)

/Ture 74 pen - Darami 64, 90+6 pen/

Nica - Klermon 0:0

Tuluz - Lil 3:1 (0:1)

/Mavisa Elebi 49, Sijero 60 pen, Dalinga 66 - Haraldson 45/

17.05: (1,48) Pari Sen Žermen (4,40) Ren (6,75)

20.45: (1,75) Olimpik Marselj (3,70) Monpelje (5,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 1TuluzLilDžonatan Dejvid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara