Slavlje Viljarealovih fudbalera (©AFP)
Slavlje Viljarealovih fudbalera (©AFP)

Kada pljuneš uvis, može da ti se vrati: U Viljarealu se hranili Nagelsmanovom izjavom

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 10:42

Eliminacija Bajerna od Žute podmornice jedno je od većih iznenađenja Lige šampiona poslednjih godina

Ima Viljareal trenera koji je majstor za kup sistem. U vitrinama Unaija Emerija nalaze se četiri medalje za prvo mesto u Ligi Evrope, jedna za drugo, kao i po dve za pobede u Kupu i Liga kupu Francuske.

Prošle sezone 50-godišnji Španac doneo je Žutoj podmornici najveći evropski trofej u klupskoj istoriji (posle dva Intertoto kupa) osvajanjem drugog po važnosti UEFA takmičenja. To je Viljarealu omogućilo da se nađe u Ligi šampiona, a i među elitom blistaju Emeri i njegovi fudbaleri.

Izabrane vesti

Prolaz grupne faze u kojoj su rivali bili Mančester junajted, Atalanta i Jang Bojs nije posebno veliki uspeh, ali eliminacija Juventusa u osmini finala, pa Bajern Minhena u četvrtfinalu i te kako jesu. Posebno trijumf u duelu sa Bavarcima, koji su bili među favoritima za osvajanje takmičenja.

Već u prvom meču Arno Dandžuma je pogotkom za pobedu 1:0 najavio senzaciju, a ona je potvrđena u revanšu. Iako je malo ko verovao da Bavarci neće uspeti da preokrenu pred svojim navijačima i plasiraju se među četiri najbolja tima na kontinentu, to se ipak dogodilo. Gol Samjuela Čukvuezea u 88. minutu za 1:1 sačuvao je Viljarealu prednost iz prvog meča i potopio favorizovani Bajern.

Posle utakmice u Minhenu, vezista gostiju Dani Pareho otkrio je jedan od bitnijih razloga za uspeh Žute podmornice.

"Nagelsman je pričao da želi pitanje polufinaliste da reši već u prvom meču. Time je uvredo Viljareal i fudbal generalno. Nekada kada pljuneš uvis to može da ti se vrati u lice", poručio je Pareho treneru Bajerna.

Nije nekadašnji đak Real Madrida, a dugogodišnji član Valensije jedini koji je javno zamerio Julijanu Nagelsmanu. Da je njegova izjava bila motiv fudbalerima Viljareala rekao je i Đerard Moreno.

"U prvom meču smo mi bili ti koji su propustili priliku da reše ovaj duel. Sve što se pričalo poslužilo nam je kao dodatna motivacija. U revanšu su napravili grešku što nas nisu ubili posle gola i mi smo to iskoristili. To što radi ovaj tim je sjajno", istakao je odlični napadač.

Za najboljeg igrača revanš meča proglašen je iskusni Raul Albiol, koji je vodio brojne duele sa Robertom Levandovskim. Jednom je stajao daleko, a to je bilo dovoljno majstoru kakav je Poljak da pogodi metu.

"Napadači na ovom nivou su među najboljima u Evropi i moraš da se meriš sa njima. Dozvolili smo mu pola šanse, a on je to iskoristio za pogodak", izjavio je 36-godišnji štoper.

Ipak, Španac je taj koji se na kraju radovao.

"Koštalo nas je mnogo truda, ali učinili smo neverovatnu stvar. Naše pobede dolaze iz timske igre. Velika je stvar biti u polufinalu Lige šampiona", koji od međunarodnih trofeja iza sebe, pored Lige Evrope sa Viljarealom, ima i osvojen UEFA kup sa Valensijom 2004. godine, ali i Svetsko prvenstvo sa Španijom 2010, a Evropsko 2008. i 2012.


tagovi

Dani ParehoRaul AlbiolViljarealBajern MinhenJulijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara