Aleksandar Pešić i Šota Arveladze (Foto: Reuters; AFP)
Aleksandar Pešić i Šota Arveladze (Foto: Reuters; AFP)

Kako će Šilja postati Tigar: Novi vlasnici, Arveladze trener i veza sa Karagumrukom

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 20:08

Hal Siti je i zvanično potvrdio da je klub preuzeo turski biznismen Adžun Ilidžali

Velike promene u Halu. Dobili su Tigrovi nove vlasnike, a uskoro će kako stoje stvari i novog trenera, ali i napadača. Kompanija Adžun Medija na čelu sa bivšim turskim voditeljem Ali Adžun Ilidžalijem preuzela je klub od Asema Alama, klupu će preuzeti bivši reprezentativac Gruzije Šota Alveradze, dok će u špic napada - Aleksandar Pešić.

Kako je Mozzart Sport preneo, bivši fudbaler Crvene zvezde karijeru najverovatnije nastavlja u Engleskoj, a ta priča dodatno dobija na težini kada se u ozbir uzmu gore navedene informacije.

Izabrane vesti

Novi vlasnik ima odlične odnose sa nekadašnjim gruzijskim reprezentativcem, čiji brat Arčil Arveladze je u upravi Karagumruka za koji Pešić nastupa od minulog leta i u čijem dresu nemilice trese mreže u Turskoj. Da su veze između gruzijske porodice i turskog kluba jake govori i činjenica da sa srpskim fudbalerom svlačionicu deli 23-godišnji Vato Arveladze (sin trećeg brata Revaza). Prva domina je pala, sledi dolazak bivšeg šefa struke Kajzerija, Kasimpaše, Trabzona, Makabija iz Tel Aviva i uzbekistanskog Pahtakora, a prvo pojačanje novog gazde Hala će po svemu sudeći biti 29-godišnji Nišlija.

Engleski mediji navode da je nakon promene u vrhu kluba izvesno da će doći i do smene trenera Grenta Mekena, iako je uspeo da podigne ekipu u prethodnim nedeljama i izvuče je iz opasne zone. Novi vlasnici ipak imaju drugačije planove, a i Šota Arveldaze nije krio da interesovanje postoji.

"Ne želim da govorim o navodima vezanim za Hal Siti. Dobićete neophodno obrazloženje u narednim danima", istakao je Gruzin, što su mnogi protumačili kao potvrdu da će kroz nekoliko dana biti imenovan za novog šefa struke Tigrova.

Ako sve bude išlo navedenim tokom, dobiće 48-godišnji stručnjak odmah i veliko pojačanje, s ozbirom da Pešić igra u sjajnoj formi ove sezone i sa 12 golova je prvi strelac turske Superlige. Prema saznanjima Mozzart Sporta Hal će za njegove usluge izdojiti između 3.000.000 i 4.000.000 evra, dok bi popularno nazvani Šilja trebalo da dobije trogodišnji ugovor sa platom između 1.700.000 i 2.000.000 po sezoni.

Tigrovi su 19. na tabeli, četiri boda iznad zone ispadanja i postigli su samo 20 pogodaka (manje dao samo fenjeraš Barnsli). Pešić će svakako to promeniti, a imaće priliku da do kraja sezone upiše oko 20 nastupa, s ozbirom da je Hal odradio 25 od 46 rundi u drugom rangu engleskog fudbala.


tagovi

Aleksandar PešićŠota ArveladzeHal sitiZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara