Aleksandar Pešić (©Reuters)
Aleksandar Pešić (©Reuters)

Mozzart Sport saznaje: Šilja Pešić ide u Englesku za platu od 2.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 13:32

Istina u drugu ligu, ali...

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u velikom interjvuu za Mozzart Sport nije krio: Aleksandar Pešić je velika želja srpskog šampiona za letnji prelazni rok, ali prema poslednjim informacijama ta će se ambicija teško ostvariti Beograđanima. Jer prema saznanjima Mozzart Sporta popularni Šilja će vrlo verovatno karijeru nastaviti u Engleskoj, pošto je Hal ozbiljno zagrizao za napadača Karagumruka.

Nikakvo iznenađenje, 29-godišnji centarfor već godinama standardno trese mreže, a u Turskoj igra fudbal života: na 21 utakmici u vrlo tvrdoj ligi već 12 golova kraj Pešićevog imena.

Izabrane vesti

Otud i interesovanje bogatijih klubova, a Hal to svakako jeste, iako ga na proleće čeka borba za opstanak zbog čega su Englezi i spremni da se otvore.

Informacije Mozzart Sporta govore da će Hal na ime obeštećenja Turcima platiti između 3.000.000 i 4.000.000 evra, a Pešiću dati trogodišnji ugovor sa platom od između 1.700.000 i 2.000.000 po sezoni!

Neće mu naravno biti lako u Engleskoj, jer Hal je 19. na tabeli Čempionšipa sa svega četiri boda iznad zone ispadanja. Prvenstveno zato što je u dosadašnjem toku sezone postigao samo 20 golova, više samo od fenjeraša Barsnlija.

20.30: (3,15) Lester (3,50) Totenhem (2,35)

Baš zato su Tigrovi i zvali Šilju u pomoć. A ako se pokaže na ostrvu, ko zna gde je granica?

Zvezdi se ovim transferom svakako krnje šanse da zaista i dovedu Pešića, mada će u ugovoru sigurno biti i klauzula po kojoj on postaje slobodan igrač ako Hal ispadne iz lige. Finansijski su ipak ovo uslovima kojima srpski klubovi jednostavno ne mogu da pariraju.


tagovi

Aleksandar PešićZimski prelazni rok 2022Karagumruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara