Kako je TSC na gostovanjima postao nepobediv - 307 minuta bez primljenog gola

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 13:02

Nije ekipa iz Bačke Topole blistala, ali nastavila lep niz u Mozzart Bet Superligi

Tim iz Bačke Topole je ove sezone izgleda odlučio da pređe na stepenik više. Prvo su počeli sa dovođenjem ozbiljnijih pojačanja, pa su tako pristigli primera radi Kuveljić iz poljske Visle i Nikolas Špalek iz Breše, ali su i promenili sistem igre. Ako ih je pre krasio napadački fudbal (koji nije da ne gaje i sada) trenutno im se može dati epitet ekipe koja vrlo pažljivo čuva svoj gol.

Gostovanje Čukaričkom u prvom kolu je već nagovestilo određene promene i sam rezultat je u odnosu na igru dao znake nekih noviteta. Uspeo je šef stručnog štaba Žarko Lazetić da zategne odbranu, koja od tog gola Spasojevića za Čukarički nije preko 307 minuta primila gol na gostovanjima. Uzet je bod Partizanu u meču od sto minuta, pobeđen Radnički ubedljivo na Čairu, a sa Napretkom tek 0:0 uz par dobrih prilika. Da je napad problem jeste, jer ekipa na četiri meča ove sezone nije postigla pogodak, ali je uzevši u obzir gostovanja iz prethodnih sezona ovako mali broj primljenih golova sigurno pozitivna stvar.

Izabrane vesti

Lazetić na gostovanjima voli da povuče odbranu u niski blok i da onda proba da izvrši pritisak a eventualno oduzetu loptu tranzicijom prebaci napred. Sezonu je započeo sa tri igrača u poslednjoj defanzivnoj liniji da bi se od meča sa Novim Pazarom vratio na klasičnu četvorku sa dva centralna i dva krilna beka. Nije da nema kvaliteta iako su svi igrači više puta osporavani. Kada na sve to dodate činjenicu da je na golu tinejdžer Veljko Ilić koji beleži svoje prve nastupe u seniorskom fudbalu, uspeh je još veći. Ispred njega su prekaljeni i iskusni Josip Ćalušić, Goran Antonić, Saša Tomanović, Aranđel Stojković, Nemanja Petrović, Miloš Cvetković a tu je i sve bolji mladi Nemanja Stojić.

Stvar je jasna, TSC nema glavobolje oko odbrane, napad je problem, dva meča kod kuće bez datog gola i jedan primljen. Očekuje se uskoro debi novajlije Nikolasa Špaleka, a da li će uprava razmatrati dovođenje napadača ostaje nam da vidimo.



tagovi

Žarko LazetićJosip ČalušićSaša Tomanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara