©Reuters
©Reuters

Kako je Viljaš Boaš izgubio svlačionicu Čelsija pre prve utakmice

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 16:33

Džon Teri se osvrnuo na mandat Portugalca na Stamford Bridžu

Epizoda Andrea Viljaša Boaša u Čelsiju bila je osuđena na propast i pre nego što je londonski klub odigrao prvu zvaničnu utakmicu pod njegovom komandom. Neposredno po dolasku na Stamford Bridž leta 2011. godine, Portugalac se zamerio Džonu Teriju i delu ekipe koji je predstavljao okosnicu, a tadašnji kapiten otkrio je kako je Viljaš Boaš izgubio svlačionicu već u prvim danima trenerskog mandata.

Izabrane vesti

"Kada je došao Andre Viljaš Boaš, otišli ​​smo u Hong Kong i ja sam bio smešten u ekonomskoj klasi na letu koji je trajao 13 sati, dok su Džoš Mekekran, Natanijel Čaloba i neki mladi igrači bili u prvoj klasi. Odgovor Viljša Boaša je bio da su svi igrači isti i da nijedan nije veći od njega", otkrio je Teri u podkastu Ap front.

Loša organizacija nije se odrazila samo na nekadašnjeg štopera.

"Ispostavilo se da Frenk Lampard leti prvom klasom, a da se vraća ekonomskom. Ako si do tamo leteo‚u prvoj klasi, vraćaš se ekonomskom. To u suštini nije bilo dovoljno dobro obrazloženje te sam rekao da ne idemo nigde dok se mladi igrači ne vrate u ekonomsku klasu, a prvotimci koji su izgradili ovaj klub ne pređu u prvu".

Usledila je potom konfuzija u kojoj nekadašnji defanzivac nije želeo da odstupi od stava.

"Počeli su ljudi da idu gore-dole po avionu i stigao je Viljaš Boaš koji je pitao šta je problem. Odgovorio sam mu da ne idemo nigde dok se mladi igrači ne premeste. Sami mladi fudbaleri su rekli da je situacija neprijatna i da će preći u ekonomsku klasu, ali sam im kazao da to nije njihova odluka već da trener mora da to prelomi. Na kraju se sve okrenulo i prvotimci su bili u prvoj klasi, kako je i trebalo da bude. Garantujem vam, avion ne bi poleteo da je bilo drugačije. Ili bi poleteo bez mene, Lamparda i Drogbe".

Viljaš Boaš je otpušten posle samo osam meseci uz tek 19 pobeda na 40 mečeva u svim takmičenjima. Njegov pomoćnik Roberto di Mateo je preuzeo kormilo, dok je Portugalac potom karijeru gradio u Totenhemu, Zenitu iz Sankt Peterburga, Šangaju i Olimpik Marselju.



tagovi

Džon TeriAndre Viljaš BoašČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara