Kako pršti na premijeri u Bundesligi! Već palo 27 golova, Alonsov Verkself otreznio Lajpcig, u Augzburgu 4:4, debitovao Milošević

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 17:31

Štutgart odigrao najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina...

Nemci se uželeli fudbala. Ali baš se uželeli. Goleadu u prvom kolu najavio je sinoćnim 'pokerom' Bajern Minhen, da bi ovog popodneva eksplodiralo maltene na svim terenima.

U Augzburgu sedam komada, u Leverkuzenu i Štutgartu po pet, u Zinshajmu 'samo' tri i u Volfzburgu dva, mada je domaćin za manje od pola sata stekao taj višak protiv novajlije Hajdenhajma.

Izabrane vesti

Kada se crta podvuče to je ukupno 26 pogodaka na uvodnih šest utakmica, iliti 4,5 po meču. I onda se pitate zašto su im stadioni puni i zašto imaju najbolju atmosferu u Evropi. U krajnjem slučaju i zašto su trenutno najbolje podneblje za ravoj igrača.

Trka sa Premijer ligom odavno je izgubljena kada govorimo o suvom kvalitetu, ispred je i španska La liga, možda čak i Serija A, međutim kada hoćete da gledate uzbudljiv fudbal, onda, zna se - Bundes!

Sjajno pojačani Alonsov Bajer Leverkuzen i samopouzdanjem nabildovani RB Lajpcig nakon demoliranja Bajerna u Superkupu pre sedam dana, garantovali su da ćemo imati ozbiljan derbi prve runde. I zaista je bilo uzbudljivo. Nisu momci Marka Rozea odigrali na niovu iz Minhena, ali su lako mogli do boda. Na kraju 3:2 zahvaljujući lepom pogotku supertalentovanog Florijana Virca, koji je u 65. minutu povećao na 3:1 i praktično rešio utakmicu.

Džeremi Frimpong nastavio je tamo gde je stao prošle sezone i potvrdio da trenutno spada u najbolje bekove sveta. Namestio je taj gol Vircu, a pre toga i sam pogodio za vođstvo domaćina od 1:0.

Novajlije Jonas Hofman i Viktor Bonifejs takođe su se istakli asistencijama.

Odbrana škripuće, to je lako vidljivo, mada ima i do načina na koji Ćabi Alonso želi da njegova ekipa igra; maksimalno visoko, sa ekstremno ofanzivnim bekovima kakvi su Frimpong i Grimaldo.

Ekipa za Ligu šampiona, tu dileme nema...

Lajpcigov ponajbolji igrač Dani Olmo zaustavljen je u odnosu na onaj dar-mar što je pravio šampionu na Alijanc areni. Jeste postigao gol, ali nije se naigrao. U toj činjenici u dobroj meri leži razlog poraza Bikova. Lois Openda uspeo je da se upiše u strelce na debiju, čime je postavio konačnih 3:2.

Spektakularno je bilo u Augzburgu, gde su gosti iz Menhengladbaha imali 2:0 i 3:1, zatim gubili 3:4, da bi u sedmom minutu sudijske nadoknade novi napadač Tomaš Čvančara svojim drugim golom doneo bod petostrukom prvaku Nemačke.

Čeh ima start iz snova u novom klubu. Uz ova dva gola u DFB kupu je pogodio još dva puta i upisao asistenciju?!

Štutgart ovako dobru partiju nije pružio godinama. Ima verovatbno i do rivala - indisponiranog Bohuma - ali to ne umanjuje ovih 5:0. Po dva puta u strelce su se upisali Seru Girasi i Silas Vamangituka.

Umesto ovog prvog, u poslednjih desetak minuta, šansu da debituje dobio je mladi Srbin i doskorašnji napadač Vojvodine Jovan Milošević.

Startne bodove Volfzburgu doneo je Jonas Vind (oba gola), dok je Frajburg slavio protiv Hofenhajma zahvaljujući Mađarima - debitant u dresu Hofa Atila Salai postigao je autogol, a Roland Šalai gol za trijumf čete Kristijana Štrajha, pošto je Ozan Kabak u međuvremenu izjednačio.

BUNDESLIGA - 1. KOLO

Petak

Verder - Bajern 0:4 (0:1)

/Sane 4, 90, Kejn 74, Tel 90+4/

Subota

Augzburg - Menhengladbah 4:4 (3:3)

/Redžbečaj 29, Bauer 41, Mihel 45+7, Vargas 76 - Itakura 13, Čvančara 27, 90+7, Engumu 37/

Hofenhajm - Frajburg 1:2 (0:2)

/Kabak 50 - Salai 38ag, Šalai 45+3/

Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig 3:2 (2:1)

/Frimpong 24, Ta 35, Virc 65 - Olmo 39, Openda 71/

Štutgart - Bohum 5:0 (2:0)

/Girasi 18, 77, Zagadu 38, Silas 60, 67/

Volfzburg - Hajdenhajm 2:0 (2:0)

/Vind 6, 27/

18.30: (1,42) Dortmund (5,00) Keln (8,00)

Nedelja

15.30: (2,05) Union Berlin (3,50) Majnc (4,00)

17.30: (1,40) Ajntraht Frankfurt (5,00) Darmštat (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara