Kanselo (© MCFC)
Kanselo (© MCFC)

Kako vam sad deluje 65.000.000 evra za Kansela? Dijamant sija do juna 2027.

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 11:31

Mančester Siti produžio ugovor sa portugalskim bekom

U ponedeljak potpis Hulijana Alvareza (17.000.000 evra, ostanak u Riveru na pozajmici), u utorak obnova saradnje sa Žoaom Kanselom. Nije Mančester Siti bio previše aktivan tokom zime, ali se poslednjeg januarskog i prvog februarskog dana postarao da obraduje navijače. Najpre angažmanom argentinskog napadača, potom i obnovnom ugovora portugalskom beku.

Kanselo je produžio vernost šampionu Engleske na još dve godine, što znači da će na Etihadu ostati do juna 2027. Na taj način će njegov mandat među Građanima trajati ukupno osam godina, jer je 2019. došao iz Juventusa za 65.000.000 evra. Činilo se tad da je reč o prepumpanoj sumi za defanzivca, ali je Žoao podigao igru na viši nivo i mirne duše može da se konstatuje kako je ove sezone jedan od krucijalnih fudbalera tima Pepa Gvardiole.

Izabrane vesti

Kanselo savršeno koristi obe noge. Njegova prirodna pozicija je na desnom boku, ali je pokazao prilagodljivosti i na levom. Kad fudbaler dođe iz druge kulture potrebno mu je vreme da se prilagodi, čak je i meni trebalo. Nekad ste strpljivi, nekad ne, međutim, Žoao je sve vreme demonstrirao vrhunski kvalitet. Obožava da igra fudbal. Kad su vam igrači poput Rijada Mareza ili Fila Fodena na raspolaganju, onda imate dijamant u rukama. Većina fudbalera obožava ovu igru, ali ova trojica koju sam pomenuo su kao dečica koja se igraju na ulici ili u školskom dvorištu. To Kansela čini konstantnim“, rekao je Pep Gvardiola.

Prema pokazatlejima specijalizovanih platformi, Žoao Kanselo je u Ligi šampiona ove sezone jedan od najkonkretnijih fudbalera Sitija po broju oduzetih lopti i stvorenim šansama, dok je u svim takmičenjima doprineo postizanju 11 golova (tri dao, osam namestio), što znači da su učinkovitiji od njega samo Rijad Marez i Gabrijel Žezus.



tagovi

Mančester SitiŽoao KanseloPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara