(©Reuters)
(©Reuters)

Kapiten diže radnu temperaturu: Tadić pogodio, Ajaks protiv Miliona spasavao živu glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 21:56

Bek Vitesea upropastio Kopljanike – 2:2

Škripi u Ajaksu. Nije neočekivano. Ipak je otišlo „brdo“ igrača minulog leta, došao novi trener. Nema tog čarobnjaka koji bi sve to posložio za dva meseca pa da sve funkcioniše savršeno.

Primer je, pored ostalih i večerašnja utakmica: Ajaks je igrački „ubio“ Vitese, ali je morao da se bori da spasi makar jedan bod. Toliko mu je na kraju i ostalo i bacilo ga da gleda u leđa PSV-u – 2:2.

Izabrane vesti

Međutim, ono što može da godi srpskim navijačima je da Dušan Tadić podiže radnu temperaturu kako se bliži Katar. Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije postigao je večeras vodeći gol za Kopljanike, koji je ujedno njegov tek treći u sezoni. Bergvajn je poslao upotrebljivu loptu, a Dušan je utrčao na pravo mesto u pravo vreme i pogodio za 1:0.

Kako se igrao 6. minut kada je Ajaks poveo, očekivalo se da se Vitese provede kao na strelištu, ali... Gostima nije palo na pamet da se predaju, čekali su svoje šanse u talasima napada tima iz Amsterdama i dočekali su.

Briljirao je večeras levi bek Vitesea Milion Manhof, koji je igrao ovog puta na poziciji levog krila i bio nerešiva enigma za domaćina. Postigao je Manhof oba gola za tim iz Arnema, ali su oba pogotka pala tako što je Ajaks izgubio loptu ispred protivničkog šesnaesterca i iz dva poteza i sprinta od 50 metara primio gol. Nije baš najsrećnije, pogotovo kod prvog pogotka, reagovao ni golman Pasver...

Na kraju je rezervista Lorenco Luka još jednom pogodio za Ajaks i doneo mu bod, mada je u 94. minutu promašio dobru priliku da ubode sva tri za Kopljanike.

Igralo se 100 minuta na Johan Krojf areni, možda je nekom delovalo da će se terati lopta dok Ajaks ne da gol. Idealnu priliku imao je Brajan Brobi u 96. minutu, ali je pogodio stativu.


EREDIVIZIJA - ZAOSTALI MEČ 12. KOLA

Sreda

Ajaks - Vitese 2:2 (1:1)

/Tadić 6, Luka 79 - Manhof 25, 74/



tagovi

AjaksDušan TadićVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara