(©Reuters)
(©Reuters)

Karletov osakaćeni Everton preživeo Bramal lejn (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 23:01

Evo i četvrte u nizu...

Tamo gde su mu mnogi predvideli da bi mogao da se oklizne, Everton je nastavio pobednički niz. Biju Ančelotijevi momci kada su autsajderi, u sudarima sa jačim od sebe, ali umaju da "udare" i kad imaju balast u vidu uloge favorita. Šefild se dobro naoštrio da prekine užasan niz (još nema pobedu), da pokuša da u novu godinu ne uđe sa "krompirićem" u rubrici pobede, međutim nije uspeo. Imao je dugo bod u džepu, a kad je krenuo po sva tri dobio je malj u glavu od Gilfija Sigurdsona - 0:1! Igrao se 80. minut meča...

Karlo Ančeloti svesno je žrvovao Liga kup pre tri dana. Znao je iskusni Italijan da tabela u slučaju Šefild Junajteda "laže", te je odlučio da protiv Mančester Junajteda promeša karte i odmori neke važne igrače. Imao je tu nesreću da se toj utakmici povredi brazilski reprezentativac Rišarlison, što je značajno otežalo posao Karamelama večeras na Bramal lejnu, međutim konačan cilj za ovu nedelju ispunjen je. Četvrta pobeda u nizu je tu i to ona što mu dođe kao šlag na tortu, posle trijumfa u tri derbija protiv Arsenala, Lestera i Čelsija.

Izabrane vesti

Dobro je poznato kako ekipe umeju da se "izduvaju" nakon što odrade teži deo posla. Otuda ova tri boda što Everton nosi kući iz Južnog Jorkšira mogu u nekom konačnom obračunu da budu od krucijalnog značaja.

O samoj utakmici nema se šta mnogo za ispričati. Četa Krisa Vajldera ne može da nađe izlaz iz tunela mada ne igra tako loše. Nadali su se domaći da je danas taj dan, imali su i osnova za takvu nadu, jer vidno je bilo koliko su gosti umorni, čak značajno sporiji nego li na nekim prethodnim susreta. Međutim kad ide - ide. A kad kad kola krenu nizbrdo kočničara je mnogo teško pronaći. Bio je Šefild ravnopravan u većem delu utakmice. Statistički parirao u gotovo svim parametrima - osim u posedu - ali to je u ovom slučaju bilo dovoljno samo za još jedan častan poraz.

Svestan je bio Ančeloti da s izostankom Rišarlisona i Hamesa Rodrigeza značajno gubi na kreativnosti (falili su i Gbaman, Dinj, Alan...), otuda je rešio da prvo obezbedi svoj gol. I u tome je uspeo. Kako je delovala odbrana tima sa Gudisona nema sumnje da bi joj gol teško dali i neke napadački mnogo potentnije ekipe.

Strpljivo je igrao Everton, nije ulazio u nervozu - Karleto je kako se bližio kraj pojačavao kreativniji deo ekipe uvođenjem Bernarda i Andre Gomeša, pre toga uveo je Šimusa Kolmena umesto štopera Kina - i nagrada je stigla u vidu tog pogotka Gilfija Sigurdsona. Bila je to kombinacija nekoliko igrača, da bi poslednji pas za Islanđanina uputio Dukure - 0:1.

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Subota

Lester - Mančester Junajted 2:2 (1:1)

/Barns 31 Vardi 85 – Rašford 31, Fernandeš 79/

Aston Vila - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Traore 4, Haus 67, El Gazi 76/

Fulam - Sautempton 0:0

Arsenal - Čelsi 3:1 (2:0)

/Lakazet 34p, Džaka 44, Saka 56 - Ejbraham 85/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (1:0)

/Gundogan 14, Feran Tores 55/

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Sigurdson 80/

Nedelja

13.00: (1,87) Lids (3,60) Barnli (4,20)

15.15: (2,45) Vest Hem (3,25) Brajton (2,95)

17.30: (1,15) Liverpul (7,75) Vest Bromvič (18,0)

20.15: (3,30) Vulverhempton (3,15) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Karlo AnćelotiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara