Navijači Karlsruea (©AFP)
Navijači Karlsruea (©AFP)

Karlsrue cilja šestu u nizu na gostovanjima

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 09:20

Paderborn na mukama pred dolazak KSC-a

Budući da se u Hanoveru dogodilo nekoliko pozitivnih slučajeva na virus korona i da je meč u Kilu morao da bude otkazan, večeras je u Cvajti potpuni fokus na meču između Paderborna i Karlsruea (18.30). Epitet favorita ide na stranu domaćina na premijeri 26. kola nemačkog drugoligaškog nadmetanja, iako KSC stiže na Benteler Arenu sa impresivnom serijom.

No, krenimo redom. Trenutno se u Paderbornu puno vrti oko statusa trenera Štefena Baumgarta. Ugovor popularnog kormilara ističe na kraju sezone, pa iako bi u taboru prošlosezonskog Bundesligaša želeli da overe novi dugoročni radni dokument, Baumgart je stekao reputaciju koja mu definitivno omogućava da troši vreme i istražuje druge potencijalne mogućnosti. U svakom slučaju, konkretne razgovore o daljoj saradnji treba očekivati tek kada sezona bude završena.

Izabrane vesti

18.30: (2,25) Paderborn (3,40) Karlsrue (3,40)

Paderborn se prošlog ponedeljka vratio na pobednički kolosek. Trenutno je 12 bodova daleko od pozicija koje vode u najviši rang, ali slavlje u gostima Sankt Pauliju sa 2:0 povećalo je prednost u odnosu na ekipe iz zone ispadanja na 11 koraka. Crno-plavi predstavljaju personifikovanu osrednjost u drugoj ligi sa učinkom od devet pobeda, devet poraza i sedam remija.

Karlsrue uživa u daleko intrigantnijoj kampanji. Za razliku od prethodnih godina, tim Kristijana Ajhnera nema nikakve veze sa bitkom za ispadanje, i još je u trci za prva tri mesta desetak rundi u finišu sezone. Ipak, definitivno je bilo primetno razočaranje posle dva vezana duela kod kuće u kojima je Karslsrue igrao bez golova sa Braunšvajgom i Sankt Paulijem.

------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice

od 100% za sve novoregistrovane igrače.

Informišite se o detajima OVDE.

------------

Umesto da smanji razliku u odnosu na poziciju direktne promocije na jedan bod, KSC je pet bodova daleko. Pritom, primetno je da se Ajhnerov sastav muči sa realizacijom u poslednje vreme, pošto nije zatresao mrežu na četiri od proteklih šest duela, ali veru u uspeh u Paderbornu budi učinak na strani. Karslrue je drugi pod broju osvojenih bodova u gostima. Trenutno se nalazi u seriji od pet pobeda van kuće, a šire posmatrano slavio je na osam od minulih devet gostovanja.


tagovi

CvajtaPaderbornKarlsrue

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara