Ančeloti, Ćavi i Karvahal (Reuters)
Ančeloti, Ćavi i Karvahal (Reuters)

Karvahal i Ančeloti odgovorili Ćaviju: Kada osvojiš pet od devet izdanja Lige šampiona, sreća sigurno nije faktor

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 15:51

Prethodno trener Barselone izneo mišljenje da je Liga šampiona manje pošteno takmičenje od španske Primere

Odjeknule su rišom španskog, ali i evropskog medijskog neba reči trenera Barselone Ćavija na konferenciji pred okršaj sa Interom u Ligi šampiona. Tema nisu bili samo Nerazuri, govorio je španski stručnjak uopšteno o elitnom evopskom takmičenju.

Izabrane vesti

"Mislim da je liga šampiona mnogo teža. Primera je poštenija jer Ligu šampiona ne osvajaju uvek najbolji timovi", izustio je Ćavi i nema značajnog španskog medija koji ove reči nije osetio kao aluziju na prošlosezonski evropski tron Real Madrida, onaj što je Kraljevski klub osvojio iako nod starta nije pripadao najužem krugu favorita.

Ćavijeva verbalna akcija naišla je na ekspresnu reakciju. Dugovečni desni bek Real Madrida Dani Karvahal je takođe stao pred predstavnike medija na konferenciji u oči meča protiv Šahtjora i nakon novinarskog pitanja da prokomentariše da li je zaista tako kao što je Ćavi rekao, odnosno da li je Liga šampiona manje fer od La Lige, odmah iskoristi priliku da istakne nezapamćene uspehe Reala u poslednjoj deceniji.

"To je stvar subjektivnog mišljenja. Ali kada osvojite pet od poslednjih devet izdanja Lige šampiona, ne može da se govori o sreći. Da li je Liga šampiona manje fer od Primere. Debata o tome se uvek rasplamsa kada je Real osvoji. Kada neko drugi to učini, maritokratija (zasnovanost na zaslugama) je uvek poštena", zaključio je Karvahal.

Svoj stav o razlikama između Lige šampiona i Primere izneo je i Realov strateg Karlo Ančeloti. I on se poprilično fokusriao na Ćavijeve reči, ali u svom stilu, gospodski odgovorio.

"Uvek sam više želeo da osvajam Lige šampiona. Prvenstva jesu važna, ali Liga šampiona je iznad svega. Različita su to takmičenja. Jedno broji 38 utakmica, drugo mnogo manje. U dvomeču od 180 minuta detalji su mnogo važniji. Ponekad priča o sreći krije probleme sa kojima se suočavate i zasluge rivala. Ako kažem da nismo imali sreće protiv Osasune, znači da krijem probleme koje smo imali i kvalitetno izdanje protivnika. Priča o detaljima je važna, u Ligi šampiona možete da postignete tri gola za nekoliko minuta i to se nama dogodilo. To može da vam se dogodi u polufinalu. Sitni detalji se kontrolišu jakim mentaliteom, a Real Madrid je tim koji je najviše vodio računa o detaljima", odgovorio je Ančeloti.


tagovi

BarselonaReal MadridĆaviDani Karvahal

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara