David Datro Fofana i Lorens Asnjon (Reuters)
David Datro Fofana i Lorens Asnjon (Reuters)

Kasno Datro na Turf Mur stiže: Barnli pobedio posle tri meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 18:18

Ekipa Vensana Kompanija za tračak vere u opstanak, Luton u 90. minutu upecao bod protiv Notingem Foresta

U okrnjenom 29. kolu Premijer lige, nije bilo derbija, ali su neke važne bitke vodili klubovi kojima preti ispadanje iz elitnog ranga. A ovog popodneva najzadovoljni je bio Barnli. Kako zbog toga što je protiv Brentforda upisao prvu pobedu posle gotovo tri meseca (2:1), tako i zbog činjenice da su mu timovi koje juri, Luton i Notingem Forest međusobni okršaj završili remijem - 1:1.

I ovaj duel, ali i čitava Barnlijeva zima protekla je u znaku Davida Datra Fofane, momka kojeg je 11. januara Čelsi vratio sa pozajmice iz Union Berlina, tri dana kasnije ga prosledivši na Turf Mur. Od debija za Klaretse samo je Lajl Foster (7) učestvovao u više pogodaka od Fofane (5), a nijedan igrač Barnlija nije postigao više pogodaka od perspektivnog špica iz Obale Slonovače (5). Pitanje svih pitanja iz vizure 19-plasiranog tima Premijer lige jeste, da li je Fofana stigao na vreme da spreči ispadanje Kompanijevog tima u Čempionšip.

Izabrane vesti

Barnli je dobacio do brojke od 17 bodova, Luton na 18. poziciji pet više, dok je Notingem Forest prvi iznad crte sa 25 koliko ima i Everton. U opticaju je ostalo još devet utakmica, dakle 27 bodova što znači da Barnli ima šansu. Na ruku mu čak ide i raspored jer od timova velike šestorke ga čekaju okršaju sa Čelsijem, Mančester Junajtedom i Totenhemom - dakle, neće imati pred sobom konkurente za titulu Liverpul, Siti i Arsenal. Pritom, ako počne da osvaja bodove i popravlja izglede, mogao bi u 38. kolu da odlučuje o svojoj sudbini u direktnom okršaju sa Notingem Forestom.

Veliki posao za Barnli danas je odradio Serhio Regilon, ostavivši saigrače na cedilu već posle devet minuta igre. Napravio je prekršaj za crveni karton u svom šesnaestercu, a Brun Larsen pretvorio penal u vođstvo domaćina. Datro Fofana je podebljao prednost malo po isteku sat vremena igre, a gol Ajera iz 83. minuta za 2:1 zakuvao je situaciju na terenu.

U nadoknadi vremena dugoj devet minuta (A igralo se do 103.), Ajvan Toni je uspeo da ugura loptu u mrežu Barnlija, ali mu je gol poništen zbog evidentnog prekršaja nad golmanom Arijentom Murićem kojeg je, nešto kasnije, u jednom od poslednjih napada na meču neporezno zakačio nogom u glavu. Zbog toga je špic Brentforda zaradio žuti karton, a njegov tim je doživeo četvrti poraz na prethodnih pet ligaških utakmica.

Notingem Forest je na gostovanju Lutonu protustio veliku priliku da stekne komotnih šest bodova viška u odnosu zonu ispadanja. Pogodak Krisa Vuda iz 34. minuta i prednost koju je gost čuvao većim delom utakmice, u 90. minutu poništio je Luk Beri.

PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

Barnli - Brentford 2:1 (1:0)

/Brun Larsen 10, Datro Fofana 62 - Ajer 33/

Luton - Notingem Forest 1:1 (0:1)

/Beri 90 - Vud 34/

18.30: (3,50) Fulam (3,60)Totenhem (2,05)

Nedelja

15.00: (2,70) Vest Hem (3,40) Aston Vila (2,60)

***kvote su podložne promenama

ODLOŽENO

Arsenal – Čelsi

Kristal Palas – Njukasl

Mančester Junajted – Šefild Junated

Vulverhempton – Bornmut

Everton – Liverpul

Brajton – Mančester Siti



tagovi

Luton TaunNotingem ForestBarnliBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara