Kazemiro traži pomoć saigrača: Mesija je nemoguće zaustaviti

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 16:38

"On je igrač u koga se zaljube svi koji ga gledaju. Ako volite fudbal, volite i Mesija", iskren je Brazilac

Žreb osmine finala Lige šampiona doneo nam je nekoliko uzbudljivih parova i pravih derbija, ali se čini da će na onom gde se sastaju Pari Sen Žermen i Real Madrid ipak biti viđena najveća koncentracija kvaliteta sa obe strane. Naravno, nikako se ne smeju potcenjivati okršaji između Atletiko Madrida i Mančester Junajteda, odnosno Liverpula i Intera.

Do okršaja između Parižana i Kraljevskog kluba ostalo je svega sedam dana, pa su španski i francuski mediji već počeli da odbrojavaju dane.

Izabrane vesti

Igrači Real Madrida ponovo će biti u situaciji da odmere snage sa doskorašnjim velikim rivalom iz Barselone, Lionelom Mesijem, čiji su okršaji sa Madriđanima ostali deo velike istorije okršaja dva tima.

Nekadašnji direktni suparnik Argentinca na terenu, Brazilac Kazemiro, izuzetno ceni Mesijeve kvalitete, uz opasku da ga je bilo nemoguće zaustaviti na terenu. Brazilski defanzivni vezista kaže da se nada pomoći svojih saigrača u obavljanju tog zahtevnog posla.

"Nemoguće je zaustaviti Mesija! Takođe vam kažem: primetno je njegovo odsustvo i sve što je predstavljalo Barselonu. On je igrač u koga se zaljubljuju svi koji ga gledaju. Ako volite fudbal, volite i Mesija. On je među tri najbolja igača u istoriji. Po odlasku iz Barselone, u ovim trenucima tranzicije, vidi se koliko je bio važan za tim. Zato je ikona kluba. Ponovo će doći na Bernabeu, ali bićemo spremni. Zbog toga što ga je nemoguće zaustaviti, saigrači će morati da mi pomognu. Protiv Pari Sen Žermena ćemo gledati odlične mečeve", uveren je Kazemiro.

Španski fudbal, a samim tim i najveći klubovi Real i Barselona, dosta toga je izgubio odlascima velikih rivala Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

"Normalno je, nismo to shvatali jer smo ih imali pored sebe, ali i Mesi i Ronaldo su transformisali fudbal. Ranije su najbolji strelci davali po 20 ili 25 golova u sezoni, a onda su došla njih dvojica i počeli da postižu po 40, 50 ili 60. Delovalo je neverovatno. Promenili su ovaj sport. Kristijano je postigao više golova nego što je odigrao utakmica za Real Madrid, to je luda stvar".

(2,05) PSŽ (3,45) REAL MADRID (3,60)

Period adaptacije od odlaska njih dvojice još uvek traje na Nou Kampu i Santijago Bernabeuu.

"Kada takvi igrači odu, normalno je da nedostaju timu. Oni su obeležili jednu eru. Ali mislim da je ključ da se naprave promene što je pre moguće. Barselona mora da se prilagodi ovoj realnosti. Real se prilagodio, a i Barsa će to sigurno učiniti, jer su ovo najveći klubovi na svetu i uvek su imali najbolje igrače u istoriji".

Uz Kazemirovu ulogu kao igrača uvek idu i žustri startovi i snažni dueli, ali Brazilac kaže da uvek ide bez bilo kakve pogrešne namere na protivničkog igrača.

"Ako povredim nekoga, naljutim se na sebe. Faul je deo igre, ali zloban potez nikad. To su vrednosti kojima me ja majka naučila. Nikad neću da povredim, niti da uvredim igrača. Naravno da se nekad iznerviraš, to je normalno i uvek će se dešavati. Faulove ću nastaviti da pravim, kao i da dobijam žute kartone, ali nikada neću odustati od pravih vrednosti", dodao je Kazemiro.


tagovi

KazemiroLionel Mesi

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara