"Milanove želje"
"Milanove želje"

Kineski plan za Milan: Montela ostaje, Obamejan prva želja, Musakio alternativa za De Fraja, Daud za Gustava…

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.17. | 11:55

Opcija je još mnogo

Milanove željeOteglo se toliko da smo počeli i da sumnjamo da će Kinezi zaista i preuzeti brigu o milanskim velikanima, ali iz Italije svakog dana stižu nove informacije o planovima investitora sa Dalekog istoka za Seriju A. Danas nešto opširnije nego inače, bar kad je u pitanju Milan u koji bi kompanija Sino Europe Sports ovog leta trebalo da investira čak 120.000.000 evra.

Ceo posao bi trebalo da se ozvaniči početkom leta, a onda bi Marko Fasone i Masimo Mirabeli krenuli u akciju. Mnogo toga treba uraditi.  Doduše, ne kad je kluba u pitanju. Uprkos nekim spekulacijama - pominjao se čak i Roberto Mančini - Vinčenco Montela će ostati na mestu šefa struke. Izmena naravno neće biti ni na golu - Đanluiđi Donaruma je tu zacementiran.

Izabrane vesti

Ali sve ostalo… Bar po jedan u napadu, vezi i odbrani.

Nije tajna već neko vreme, Pjer-Emerik Obamejan, koji je još kao omladinac bio u Milanu, prva je želja Rosonera, al ii prva muka, jer ga Borusija Dortmund neće pustiti za manje od 60.000.000 evra, a tražiće i celih 70.000.000. Napadač iz Gabona bi najradije u Real, ali kao da u Madridu ne dele njegovo oduševljenje, pa je i Obamejan nedavno rekao da bi bilo “pravo zadovoljstvo ponovo obući dres Milana”.

Što se tiče odbrane, Stefan de Fraj je meta broj jedan, ali bi Lacio mogao da otera Rosonera cenom od 35.000.000 evra koliko bi mogao da izvuče od engleskih klubova. Viljarealov Mateo Musakrio mnogo je jeftiniji, a ništa gori.

U veznom redu od ranije kao prva opcija figurira Volfzburgov Luiz Gustavo,  ali kako njega prate i drugi klubovi - uključujući i Juventus - Milan motri is a strane, pa se razmišlja i o 21-godišnjem Mahmudu Daudu iz Borusije Menhengladbah. Isprva se dumalo o Sebastijanu Rudiju iz Hofenhajma, ali je ta varijanta otpala kad je on izabrao Bajern.

Priča se i da je Sead Kolašinac izabrao Čelsi, pa Rosoneri možda i neće dalje kupovati u odbrani, iako mnogi misle da su baš tamo najtanji. Ipak, postoji mogućnost da stigne igrač ako ode bek Matija De ŠiljoĐerar Deulofeu se vraća u Everton, tu se Milan ništa ne pita, Susa čeka produžetak ugovora, predsednik Lacija Klaudio Lotito traži 30.000.000 za Keitu Baldea tako da igračeva želja da potpiše za Rosonere možda neće biti dovoljna. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Serija AMilanMateo MusakioMahmud DaudItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara