Đorđo Kjelini (©Reuters)
Đorđo Kjelini (©Reuters)

Kjelinijev glas za Superligu Evrope: Moramo unaprediti proizvod

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 17:05

Juventusov štoper smatra da je potrebno ili novo takmičenje ili novi format Lige šampiona

Fudbal je uveliko postao unosan biznis i nema sumnje da će se uskoro neke stvari u njemu značajno promeniti. Najbogatiji klubovi žive od marketinga i nemaju više računicu da igraju protiv neatraktivnih rivala. Kako im je bitan svaki evro koji zarade, sve više se priča o takmičenju zatvorenog sistema za najbolje evropske ekipe, koji bi učesnicima donosio određenu garantovanu sumu od sponzora svake sezone. Ona bi, naravno, bila veća nego što trenutno dobijaju za tv prava i sponzorske ugovore.

Pominjala su se razna imena potencijalnog takmičenja, ali je format svaki put bio vrlo sličan. Ligaški deo koji bi garantovao po dve utakmice sa svakim rivalom.

Izabrane vesti

UEFA je, ipak, veliki protivnik ove ideje - jer bi onda Liga šampiona izgubila primat - o čemu je već govorio predsednik Aleksander Čeferin.

"Zatvoreno takmičenje je ideja i želja onih kojima nije stalo do ostatka fudbala. Ljudi koji fudbal gledaju samo od danas do sutra", prićao je Slovenac na čelu evropskog fudbala.

Formiranje ovakvog turnira je, ipak, za iskusnog štopera Juventusa, Đorđa Kjelinija, sjajan potez koji priželjkuje.

"Još pre pet godina rekao sam Andrei Anjeliju (predsednik Juventusa) da očekujem svakog vikenda da igram protiv Barselone, Real Madrida, Pari Sen Žermena, Bajern Minhena... Za igrača na najvišem nivou, to je neophodno", uverava Kjelini u razgovoru za francuski So Fut

Italijan glasa za promene.

"Želim da vidim velike promene, Možda novi format Lige šampiona? Svakako, moramo unaprediti proizvod", dodao je Kjelini.

Govoreći o raznim temama, Kjelini se dotakao i današnjeg kvaliteta štopera. Kao vrhunske smatra Serhija Ramosa i Viržila van Dajka

"Da biste pobedili u bitkama sa napadačima, morate biti pesimista i očekivati najgore. Andrea Barzalji i ja nemamo tako visok niov kao Ramos i Van Dajk. Ja sam po prirodi povučen i stidljiv, ali na terenu sam sposoban da učinim bilo šta za pobedu svog tima. Mnogo volim da pobeđujem, a adrenalin mi posebno proključa kada blokiram šut protivničkog igrača. To je drugačiji vid radosti nego kada postignete gol. Dao sam gol protiv Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, ali to mi je donelo manju radost nego kada sam blokirao šut Hariju Kejnu u 89. minutu iz kog bi verovatno dao gol", otkrio je Kjelini.



tagovi

Đorđo KjeliniJuventusEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara