Kjelinijevo definitivno zbogom: Uradio sam sve što sam mogao, nadam se da sam nešto ostavio...

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 05:31

"To je moj stopostotni izbor, srećan sam što odlazim na tako visokom nivou, jer sam godinama govorio da ne želim da igram ako ne mogu da budem na svom nivou", poručio je legendarni defanzivac

Dođu i oni trenuci koji izazivaju emocije. Jedan takav usledio je posle finala Kupa Italije između Intera i Juventusa u kojem je legendarni štoper Stare dame Đorđo Kjelini poručio da i zvanično odlazi iz Torina.

Juventus je posle poraza od Nerazura prvi put od sezone 2010/2011. ostao kratkih rukava, bez ijednog trofeja, baš kao tadašnji sastav Luiđija Del Nerija.

Izabrane vesti

"Postoje ere i prošao sam kroz to, jedna je završena i trebalo bi da se pojavi nova. Moramo da budemo svesni toga. Mislim da je trener najbolja osoba koja će preneti taj DNK u budući tim, ovaj ne može sebi da priušti da završi još jednu sezonu bez trofeja. Imali smo 10 veličanstvenih godina, na momcima je da sada nastave", rekao je Kjelini.

Iskusni štoper je do finala odbijao da govori o svojoj budućnosti, ali je sad odlučio da se otvori. Ranije je najavljivano da će karijeru nastaviti u MLS-u.

"Uradio sam sve što sam mogao, nadam se da sam nešto ostavio. U ponedeljak ću sve oprostiti od svog stadiona, a ako još uvek imam nešto u rezervoaru možda ću istrčati na teren i u Firenci. To je moj stopostotni izbor, srećan sam što odlazim na tako visokom nivou, jer sam godinama govorio da ne želim da igram ako ne mogu da budem na svom nivou. Dao sam sve od sebe, uskoro ću biti najveći navijač Juventusa izvan kluba. Posle toliko godina u ovom klubu, ne možete ga se tako lako osloboditi", dodao je Kjelini.

Legendarni Italijan u Juventus je stigao 2005. godine iz Fjorentine za obeštećenje od 7.700.000 evra, do sada je odigrao 558 mečeva za Juventus u svom takmičenjima i postigao 36 golova.


tagovi

Đorđo Kjelini

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara