Klajvert večeras u Rimu, sutra zvanično u Romi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.06.18. | 19:36

Pregledi, pa potpis

Džastin Klajvert i Roma je gotov posao.

Već se pisalo da će mladi i talentovani fudbaler, sin legendarnog Patrika, potpisati za Vučicu, a sada Đanluka Di Marcio piše da će se to dogoditi u utorak. Mladi fudbaler će da odradi preglede i da zaduži dres Rome u toku sutrašnjeg dana. A večeras bi već trebalo da stigne u glavni grad Italije.

Izabrane vesti

Mladi fudbaler već neko vreme nije u dobrim odnosima sa Ajaksom u čijim je redovima ponikao, potpisaće petogodišnji ugovor u Rimu, a obeštećenje koje će Vučica izdvojiti za njega je oko 18.000.000 evra.

Klajvert, koji je procvetao prošle sezone u prvom timu pod vođstvom trenera Petera Boša, zabeležio je 44 nastupa u kojima je postigao 12 golova i imao devet asistencija.

Zanimljivo, da se tata Patrik pitao Klajvert bi ostao još godinu dana u dresu Ajaksa da bi se kalio. 
"Ima 19 godina. I dalje je mlad da bi donosio sam odluke, a ja kao otac moram da stanem iza njegovog odabira. Izgleda da će napustiti Ajaks. Siguran sam 90% da će tako biti", rekao je tata Patrik Klajvert pre nekoliko dana.

A sada više nema dileme.

Pored Rome za Klajverta su se interesovali i neki engleski klubovi poput Mančester Junajteda i Čelsija, ali je Monći uspeo da ugrabi ovog mladog igrača. Kažu, jednog od najtalentovanijih napadača na Starom kontinentu.

Videćemo da li će Roma uspeti da potpiše pored Klajverta i Hakima Zijeha čije bi obeštećenje trebalo da iznosi 30.000.000 evra.

Inače, mali Klajvert se nije rastao baš na najbolji način sa ljudima u Ajaksu.

Oni su želeli da potpiše novi ugovor jer je bio uveren da ljudi iz kluba žele da on potpiše novi ugovor samo da bi zaradili novac.
Predočeno mi je da moram da produžim ugovor. Ili da - odem. Počeo sam da razmišljam. Razgovarao sam i sa Markom Overmarsom, članom Upravnog odbora. Osećao sam da me pritiska. Ajaksu je najvažnije bilo da stavim taj potpis. U prevodu, nije im stalo do fudbala, nego do novca. To je bila kap koja je prelila čašu. A ja sam taj koji odlučuje. Ni mama, ni tata, nego ja“, rekao je polovinom maja Džastin.

I odlučio je. Roma!

Foto: Action images


tagovi

Džastin KlajvertLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara