Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Klop: Ne možemo da kupimo njihovo iskustvo, na kraju se sve meri bojom medalje

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.05.22. | 18:49

"Oni su najuspešniji klub u takmičenju. Neki od njihovh fudbalera mogli bi da ga osvoje po peti, a trener po četvrti put", iskazao je nemački stručnjak poštovanje prema Real Madridu

Nešto više od 24 sata ostalo je do utakmice sezone u evropskom fudbalu – finala Lige šampiona u kojem će se sastati Liverpul i Real Madrid. Biće to četvrti duel dva evropska velikana u poslednje četiri godine, odnosno drugi u finalu elitnog kontinentalnog takmičenja u pomenutom periodu. Epilog prvog svi znamo. “Prljavim“ potezima Serhio Ramos je vezao ruke Redsima i time odradio veliki deo posla u Realovom osvajanju 13, ujedno i poslednje evropske krune.

Na Enfildu nisu zaboravili niti oprostili Ramosu, posebno ne Mohamed Salah, i mada španskog štopera nema na suprotnoj strani, prethodnih dana se konstantno govorilo o Egipćaninovoj osveti Madriđanima, što je bila neizbežna tema i na današnjoj konferenciji za štampu engleskog kluba i o kojoj je morao da govori i Jirgen Klop.

Izabrane vesti

"Sve nas motivišu drugačije stvari. Nešto je drugačije u Salahovom slučaju. To je potpuno u redu i nemam problem sa tim. Finale iz 2018. godine nije Salahova jedina motivacija, ali je normalno da želi da postavi stvari na svoje mesto. Imamo toliko razloga da damo sve od sebe, to nije jedini", istakao je nemački stručnjak.

Osvrnuo se Klop i na bogatu istoriju i iskustvo kraljevskog kluba u Ligi šampiona, što njegov tim nema. Makar ne u toj meri.

"Oni su najuspešniji klub u takmičenju. Neki od njihovh fudbalera mogli bi da ga osvoje po peti, a trener po četvrti put. Ne možemo da kupimo to iskustvo, ali ovde smo treći put u poslednjih pet godina. To je zaista posebno. Značilo bi nam mnogo da pobedimo. Ukoliko razumete fudbal, onda znate da je ono što su moji momci uradili do sada izuzetno. Na kraju se, naravno, sve meri bojom medalje. To je potpuno u redu. Ponosan sam na ono što smo uradili do sada", rekao je Klop.

Endi Roberston, još jedan od predstavnika engleskog tima na konferenciji, takođe nije mogao da izbegne pitanje na temu pomenute "osvete".

"Iskupili smo se za Kijev (tamo je odigrano finale LŠ 2018, prim. aut) osvojivši Ligu šampiona naredne sezone. Ta utakmica je daleko u prošlosti sada. Naravno, ponovo je Real u pitanju, ali mi samo želimo da dobijemo tu utakmicu Nadamo se da ćemo mi biti ti koji će se radovati."

Fudbaleri Liverpula su prošle nedelje neuspešno okončali šampionsku trku, pošto nisu dočekali kiks Sitija koji im je bio ptoreban da bi osvojili titulu u Premijer ligi.

"U nedelju smo prošli pravi rolerkoster, još više za navijače. Što se tiče mentalnog napora, ovo je najveća utakmica u svetskom fudbalu. U ponedeljak smo sebi dozvolili da žalimo što smo završili drugi u Premijer ligi, ali smo od utotka bili spremni za sutrašnju utakmicu. Prošli smo kroz mnogo toga. Imali smo mnogo povreda i problema, ali su momci potpuno zdravi i puni samopouzdanja", uverava Roberston.

Trent Aleksander Arnold je takođe pokušao da napravi razliku između prošlonedeljne i sutrašnje utakmice.

"Mančester Siti predstavlja drugačiju vrstu pretnje. Finale Lige šampiona donosi dodatni pritisak. To je drugačija utakmica, bez obzira na to protiv koga igrate. A kada imate Real sa druge strane, postaje još teže. Prošla nedelja je bila teška, bio nam je potreban dan ili dva, ali onda imate finale Lige šampiona za koje treba da se pripremite. Šta ima bolje od toga da dođete na fantastičan događaj u Pariz i igrate u najboljem takmičenju na svetu?", zaključio je desni bek Liverpula.



tagovi

Liga šampionaJirgen KlopTrent Aleksander ArnoldEndi RobertsonLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara