Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klop u Škotskoj iskopao novog beka po bagatelnoj ceni

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 15:46

Nemac napravio još jedan zanimljiv posao

Kada je Hal Sitiju 2017. godine platio 9.000.000 evra za Endija Robertsona, malo ko je verovao Jirgenu Klopu da je za siću doveo levog beka koji će u narednih pet godina biti standardni prvotimac Liverpula i da će danas važiti za jednog od najboljih defanzivaca u Premijer ligi i Evropi.

Vreme će pokazati da li je Klop danas dogovorio posao po sličnom modelu, jer je po bagatelnoj ceni završio transfer desnog beka iz Škotske, tačnije Aberdina. Skaj Sport piše da će treće pojačanje engleskog i evropskog vicešampiona Kalvin Remzi.

Izabrane vesti

Iako se prvo govorilo da će transfer ići na preko 10.000.000 evra, Liverpul je uspeo da dobije ozbiljan popust, pa je tako osnovni deo transfera oko 4.600.000 evra, uz skoro tri miliona evra u bonusima.

Bez obzira na novu cenu, suma od 4.600.000 evra ostaje kao najskuplja prodaja u istoriji Aberdina.

Remzi je i dalje u Aberdinu, ali bi uskoro trebalo da doputuje u Liverpul na lekarske preglede i kako bi dogovorio lične uslove saradnje. U sezoni za nama 18-godišnji desni bek odigrao je 33 utakmice u svim takmičenjima, od toga 22 u Premijeršipu. Skupio je devet asistencija i jedan gol, od čega je pet puta spremio saigračima pogodak u domaćem prvenstvu.

Ako sve prođe kako treba, mogao bi da postane rezerva Trentu Aleksander Arnoldu.


tagovi

LiverpulKalvin RemziAberdinLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara