Sead Kolašinac (©Reuters)
Sead Kolašinac (©Reuters)

Kolašinac stiže da spasava Šalke

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.01.21. | 15:02

Pozajmica od 2.200.000 evra

Odavno težih dana nije bilo u Gelzenkirhenu. Šalke je u 2020. dobio samo jednu utakmicu u Bundesligi, čvrsto je zakucan za dno tabele i može samo da se nada da će mu u ovoj novoj godini doći bolji dan.

Za početak je doveden novi trener Kristijan Gros, a prvog dana januara stigla je i zvanična potvrda iz kluba da se u Šalke vraća nekadašnji kapiten Sead Kolašinac.

Izabrane vesti

Bosanski reprezentativac, koji će pojačati odbrambenu liniju rurskih Rudara, stiže na pozajmicu iz Arsenala. On će ostati u Gelzenkirhenu do kraja sezone, a za Nemce će ta investicija koštati ukupno 2.200.000 evra.

Srećan sam i ponosan što ću ponovo nositi Šalkeov dres. Klub je trenutno u teškoj situaciji. Narednih nedelja i meseci daću svoj doprinos da osvojimo što je moguće više bodova. Zajedno ćemo izboriti opstanak u ligi u to sam sto odsto siguran“, rekao je Kolašinac za klupski sajt.

On je dres Šalkea nosio prethodno od 2011. do 2017. godine. Iako je prvobitna informacija bila da će Kolašinac zadužiti i kapitensku traku, ona će ipak ostati na ruci Omara Maskarela.

Kolašinac nije stekao odmah pravo igranja, tako da neće biti u sastavu Šalkea za sutrašnji meč sa Hertom. 


tagovi

Zimski prelazni rok 2021ArsenalŠalkeSead KolašinacBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara