Konačno Abubakar! Kamerunac probio led, Bešiktaš prekinuo crni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 19:00

Istanbulski velikan se osamio na trećem mestu iza najvećih rivala...

Ogroman posao obavljao je Vout Veghorst za Bešiktaš pre selidbe na Ostrvo. Za tursku Superligu je bio tata-mata, sa lakoćomje tresao mreže i dobio poziv sunarodnika Erika ten Haga. Pozajmica je prekinuta, završio je holanski gorostas u Mančester junajtedu, a istanbulski velikan ga je zamenio sa Vensanom Abubakarom.

Kamerunac se razišao sa Arapima posle dolaska Kristijana Ronalda, vratio se u Tursku i ponovo zadržio crno-belu opremu, ali nije imao početak kakvom se nadao. Ni on, ni sportski sektor Bešiktaša. Postio je tokom prve četiri utakmice, Crni orlovi su tri puta zaredom ostali bez pobede u Super ligi. Novi neželjeni scenario su izbegli, a kamerunski centarfor je probio led - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Demonstrirao je Vensan Abubakar da može da bude od koristi, da nije za staro gvože i da štošta ima da ponudi gigantu sa Bosfora. Strahovite probleme pravio je odbrani Ankaragudžua, konstantno bio blizu lopte i licem napadao čuvare. Postigao je pogodak vredan tri boda, pogurao je Bešiktaš do trećeg mesta - osamili su se crno-beli i iza sebe ostavili Bašakšehir - a učestvovao je i u akciji kod prvog gola.

Ostao je kratak kod stative, nije uspeo da dođe do lopte. Ali, ni odbrana gostiju da raščisti i otkloni opasnost. Pala je u peterac, a Salih Udžan je otvorio Ankaragudžu i dao drugi gol u kalendarskoj godini. Pogledajte ga OVDE. Njih dvojica kombinovali su i kod pobedonosnog gola, poništili su hitac Alija Soua.

Bešiktaš je mogao i do trećeg. Bar do trećeg. Nizao je šanse, odigrao jednu od boljih utakmica od početka januara, ali Nejtan Redmond i Dženk Tosun nisu bili smireni u završnici. Ispostavilo se da je strela Vensana Abubakara, ujedno i njegov prvi gol od povratka u Tursku, bila presudna.

TURSKA 1 – 24. KOLO

Petak

Alanja - Bašakšehir 1:0 (0:0)

/Bekiroglu 54/

Subota

Karagumruk - Sivas 4:3 (1:1)

/Dijanje 45+5, 53, 80, Ozdoev 69 - Kaisedo 27, Džejms 90+1, 90+6/

Trabzon - Umranije 1:2 (0:0)

/Jazidži 83 - Sekidika 51, Umut 65/

Kajseri - Fenerbahče 1:2 (0:1)

/Gavranović 90+6 - Valensija 6, Kadioglu 67/

Nedelja

Konja - Giresun 0:0

Bešiktaš - Ankaragudžu 2:1 (1:0)

/Udžan 40, Abubakar 55 - Sou 53/

Ponedeljak

18.00: (2,45) Kasimpaša (3,40) Antalija (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BešiktašAnkaragudžuSuper ligTurska Super lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara