Tomas Frank (©Reuters)
Tomas Frank (©Reuters)

Korona hara Premijer ligom, trener Brentforda na konferenciji saznao za četiri novoinficirana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 12:36

“Otkažite kolo da se pročistimo“, apeluje Tomas Frank, koji sve skupa ima 13 zaraženih među igračima i članovima stručnog štaba

Blagi simptomi, lako širenje virusa. Karakteristike novog soja Omikron, koji je napravio dar-mar po Premijer ligi. Toliki da je treneru Brentforda na konferenciji za novinare saopšteno da su mu na devetoricu ranije zaraženih igrača i članova stručnog štaba upravo stigla još četiri pozitivna testa što će reći da bi Tomas Frank subotnju utakmicu sa Sautemptonom trebalo da priprema bez čak 13 važnih ljudi.

Frank je isprva novinarima rekao da ima devetoricu zaraženih, ali mu je usred konferencije saopšteno da ih je ipak više.

Izabrane vesti

Trebalo bi odložiti celo kolo Premijer lige. Slučajevi kovid pozitivnih probijaju plafon u svim klubovima. Svi imaju probleme. Kada bismo odložili ovo kolo i utakmice FA kupa dali bismo svima nedelju dana, ili bar četiri ili pet da se pročiste. Da prekinemo ovaj lanac. U fudbalu je kontakt neophodan, fizioterapeuti moraju da rade sa igračima, zajedno smo u svlačionicama, zajedno putujemo, ne možemo baš da radimo od kuće“, rekao je Frank aludirajući na obavezu svih incifiranih da idu u samoizolaciju.

Ima i argumenata za ovakve tvrdnje. Brentfordov meč s Mančester junajtedom je otkazan u utorak. U sredu isti slučaj i sa utakmicom Barnlia i Votforda. Za vikend na teren nisu mogli Brajton i Totenhem.

Znamo da je važno da se fudbal igra, ali ako bismo odložili ovo kolo 100 odsto sam siguran da bi barem Boksing dej mogao da se održi po planu. Ovaj Omikron soj se širi kao požar širom sveta i treba da uradimo sve što možemo da ga izbegnemo. I mogli bismo kada bi zatvorili trening centre na tri do pet dana i onda opet krenuli“, apeluje Danac na klupi Brentforda.

Problem su ipak unosni TV ugovori od kojih živi Premijer liga zbog čega Lesteru i Totenhemu sve do danas nešto pre 14 sati nije dozvoljeno da odlože večerašnji meč. Na pitanje koliko TV prava imaju uticaj na takvu odluku uprave takmičenja Lesterov trener Brendan Rodžers je prilično otvoreno rekao: “Prilično sam siguran da je to u pitanju“.

Rodžers je ipak primetio i da se velikim klubovima češće izlazilo u susret, dok je Lester recimo protiv Totenhema umalo bio prinuđen da igra bez najmanje 11 fudbalera!

Besan je i Totenhemov Antonio Konte, jer mu Premijer liga nije dozvolila da odloži meč sa Lesterom kako bi se u Ligi konferencije sa Renom borio za plasman u nokaut fazu. Zatim je ipak dozvoljeno, ali već je bilo kasno. Očekuje se zato da će Uefa pobedu dodeliti Renu i da će Totenhem ispasti.

Zaslužujemo da igramo i da probamo da se plasiramo dalje. Nije naša greška što nismo mogli da je igramo na vreme. To je veći problem. Vlada nam je zatvorila trening centar“, žalio se Konte uzalud.

TRENUTNA KOVID SITUACIJA U KLUBOVIMA

Brentford: Među igračima i članovima stručnog štaba 13 zaraženih. Traže odlaganje celog kola.

Lester: Bez 11 igrača protiv Totenhema. Tražili su odlaganje utakmice, odbijeni su prvo, kasnije im je ipak prihvaćen zahtev,.

Mančester junajted: Ne zna se koliko je inficiranih, ali kako je utakmica sa Brentfordom već odložena nema sumnje da je veliki broj u pitanju. Junajted je već tražio odlaganje subotnje utakmice sa Brajtonom.

Brajton: Odbijen im je zahtev da se odloži utakmica s Vulverhemtponom nakon što se korona proširila i među Galebovima. Grejem Poter je pred meč rekao da je bilo „tri do četiri“ pozitivna slučaja pre utakmice.

Norič: U pregovorima sa Premijer ligom oko odlaganja subotnje utakmice sa Vest Hemom. Din Smit još čeka da vidi koliko je tačno ljudi inficirano.

Votford: Utakmica sa Barnlijem odložena nekoliko sati pred početak. Ne zna se koliko je zaraženih.

Totenhem: Prvi nagrabusili zbog širenja Omikron soja. Odložene im utakmice sa Brajtonom i Renom zbog dvocifenog broja inficiranih među igračima i članovima stručnog štaba. Uskoro će tim prvozaraženima isteći obaveznih 10 dana samoizolacije. Odbijen zahtev da im se odloži današnja utakmica sa Lesterom, naknadno ipak prihvaćen.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara