Kragujevčane brine Vajračić

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.10.23. | 14:31

Ubedljiv poraz od Partizana nije poremetio atmosferu u ekipi Feđe Dudića pred izuzetno važan okršaj sa Lučancima na „Čika Dači“ (nedelja, 13 h).

Nakon herojskog otpora koji su pružili braniocu titule Crvenoj zvezdi, u utakmici koja je svoj epilog doživela za zelenim stolom, fudbaleri Radničkog 1923 su prošlog vikenda na svom „Čika Dači“ doživeli ubedljiv poraz od lidera prvenstva, beogradskog Partizana (0:4). Iako krajnji rezultat to možda ne pokazuje, Crveni su bili barabar sa crno-belima sve do šezdeset i nekog minuta, odnosno drugog Partizanovog gola i isključenja Milana Mitrovića par minuta kasnije, kada se njihova igra raspala u paramparčad.

Izabrane vesti

„Sigurno da nam igra koju smo pružili u prvih šezdesetak minuta utakmice protiv Partizana pruža razlog za optimizam. Mislim da smo sve do tog drugog Partizanovog gola bili u najmanju ruku egal, ako ne i bolja ekipa na terenu. Svakako da je bilo izvesnih propusta u našoj igri, posebno nakon tog crvenog kartona Mitrovića, na šta smo skrenuli pažnju igračima u naknadnoj analizi utakmice. U svakom slučaju, kako nismo leteli visoko nakon pobeda u Kruševcu i Pančevu, isto tako nemamo razloga da klonemo duhom posle poraza od Zvezde i Partizana“, konstatuje strateg Kragujevčana Feđa Dudić.

Duel sa Partizanom je završeno poglavlje za Kragujevčane, koji su sada u potpunosti fokusirani na predstojeću utakmicu sa ekipom Mladosti iz Lučana, koja za Dudićeve izabranike ima poseban značaj. Naime, prošlo je više od mesec dana od poslednjeg trijumfa Crvenih na „Čika Dači“, kada su savladali Javor Matis sa 2:0, pa je duel sa Lučancima lepa prilika da fudbaleri Radničkog 1923 posle dužeg vremena ponovo podele radost sa svojom vernom publikom i osvajanjem novih bodova naprave iskorak ka sredini tabele.

Naš cilj se zna, a to je pobeda. U skladu sa tim se i pripremamo za predstojeću utakmicu. Od kada sam seo na klupu Radničkog, mi smo zabeležili dve pobede u gostima, dok kod kuće nismo osvojili niti jedan bod. Mislim da je sad došao trenutak za prekid tog neslavnog niza“.

Ipak, put do željenih bodova neće biti nimalo lak za Šumadince. Lučanci su se posle nekoliko slabih rezultata razišli sa šefom stručnog štaba Igorom Savićem i na njegovo mesto postavili starog trenerskog vuka Tomislava Sivića. Promena trenera po pravilu izaziva pozitivnu rekaciju kod igrača, u šta su Kragujevčani, uostalom, imali priliku da se uvere pre tačno mesec dana, pa je za očekivati da ekipa Mladosti sa jednom novom energijom i izraženim voljnim momentom istrči na travnati tepih stadiona „Čika Dača“.

„Nema sumnje da će ekipa Mladosti sa trenerom Sivićem, koji je doneo ekipi jednu novu energiju, biti vrlo motivisana da dođe do sva tri boda protiv nas. To je jedna tvrda, takmičarska i veoma iskusna ekipa, koja zna da igra na rezultat. Koliko je to ogromno iskustvo prednost ekipe Mladosti, sa druge strane godine čine svoje i održavaju se na fizičku izdržljivost igrača. Doduše, ni mi se ne možemo pohvaliti nekom top formom, pa da kažemo da će nam to biti neka posebna prednost u nastupajućoj utakmici“.

Interesantno je da ekipa Mladosti u svojim redovima ima dvojicu igrača koji su do skora nosili dres kragujevačkog superligaša. To su Marko Mirić i Aleksandar Varjačić, koji ove sezone igra u životnoj formi i biće svakako najveća opasnost za kragujevački tim na sutrašnjoj utakmici.

„Varjačić je igrač koji je definitivno odskočio u dosadašnjem delu sezone. Čini se da mu ovaj sistem igre 3-5-2 ili 5-3-2 baš odgovara, gde on pokriva kompletnu desnu, a Udovičić levu stranu. Obojica su u odličnoj formi, ponavljaju se, asistiraju, pojavljuju u samoj završnici i postižu golove. Naravno, ne treba zanemariti ni centralne napadače Mladosti Siluea, Frajdeja i Mirića, od kojih nam takođe preti velika opasnost“, upozorava Dudić.

Zbog crvenog kartona zarađenog na prethodnoj utakmici sa Partizanom, duel sa Lučancima propušta iskusni štoper Milan Mitrović. Van stroja su i mladi defanzivci Nikola Miličić i Andrija Radovanović, koji se i dalje nisu u potpunosti oporavili od povreda, a pod ozbiljnim znakom pitanja je i nastup Stefana Čolovića, koji je zbog zdravstvenih tegoba propustio poslednja dva treninga. Dobra vest je da se nakon meča pauze u ekipu vraća Luka Zorić, a detaljnija kadrovska situacija biće poznata nakon današnjeg treninga.

Inače, utakmice Radničkog i Mladosti karakteriše mali broj golova. Tako je, primera radi, na poslednja tri međusobna susreta ove dve ekipe pao sam jedan gol, i to prošle jeseni na „Čika Dači“, kada je Radnički slavio minimalnim rezultatom (1:0). Na preostale dve utakmice u Lučanima mreže su mirovale.


tagovi

Feđa DudićAleksandar Varjačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara