Fudbaleri Zenita (©MN Press)
Fudbaleri Zenita (©MN Press)

Krasnodarov ulični fudbal na testu istine - Zenit stiže na Koloseum u derbiju sezone

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 10:22

Bitka za titulu u Rusiji dobija konačne konture u međusobnom duelu dva vodeća tima

Od zime se u Rusiji sa nestrpljenjem čeka na obračun Bikova i tima iz Sankt Peterburga. Krasnodar je na tromesečnu pauzu u šampionatu Rusije otišao sa minimalnom prednošću u odnosu na šampiona u poslednjih pet godina, obećavajući uzbudljivu trku za titulu. Dinamo se nazirao kao potencijalni treći učesnik borbe za zlato, ali Policajci su se nedavno sa porazima od Rostova i Spartaka isključili iz nje.

U nedelju se na terenu velelepnog krasnodarskog Koloseuma sastaju glavne zverke aktuelnog prvenstva (16.00). To je možda poslednja šansa za Krasnodar da ostane konkurentan, jer posle smene Vladimira Ivića sa mesta trenera, izgleda da mnogi u Rusiji ne veruju u Bikove. Remi i pobeda pod Muradom Musajevim, koji je zamenio Srbina, nisu oduševili javnost.

Izabrane vesti

Sve što se može pročitati po ruskim medijima je da je stil igre "ulični", "previše avanturistički", da se "titule ne uzimaju sa takvom odbranom", "zabavno, ali naivno", "Sergej Galicki se vratio svom principu - glavna stvar je lepota, a ne rezultati".

16.00: (2,95) Krasnodar (3,35) Zenit (2,40)

Logika je jasna. Ovo nije prva godina da u Krasnodaru otpuštaju trenera u trenutku kada ekipa zaostaje samo jedan bod za liderom. Predsednik kluba sanja da osvoji pehar prvaka, ali konstantno sapliće Bikove. Galicki očigledno želi da njegovi asovi igraju lep fudbal, i tako naprave rezultate, odnosno misli da je moguće uzeti lovorike i sa romantičnim fudbalom.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Zato je Galicki vratio na kormilo Musajeva, inače stratega koji je debitovao na klupi Krasnodara u aprilu 2018. I to baš u meču sa Zenitom. Tada mu je sve bilo na kocki: reputacija, budućnost, ugovor... Krasnodar je izgubio sa 2:1, ali je igrao napadački fudbal. Pod njim je klub ponovio najbolji rezultat u istoriji osvajanjem trećeg mesta u ligi, a igrao je i grupnu fazu Lige šampiona. A, onda je Musajev dobio otkaz. Sada, šest godina od debija, za Musajeva je sve, verovatno, isto kao 2018. - reputacija, budućnost, ugovor.

Krasnodar je sada možda najzatvoreniji klub u Rusiji. Prljav veš se gotovo nikad ne "pere", a Bikovi iz nekog razloga ne smatraju za shodno da nešto objašnjavaju široj javnosti. Tako, recimo, nigde nije naveden razlog smene Vladimira Ivića, kao ni razlog zašto je Musajev dobio ugovor na samo tri meseca.

Sve u svemi, okolnosti idu u prilog Krasnodaru. Zenit ove sezone izgleda ranjivo, a sada Strahinja Eraković i drugovi idu na gostovanje bez svog lidera, Vendela, koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona. Pobeda bi Bikove vratila na prvo mesto sa dva boda više i uverila rivale u ozbiljnost šampionskih ambicija. U slučaju poraza, zaostatak od Zenita će se povećati na četiri poena. I onda bi sve bilo kao nekada...

RUSIJA 1 - 24. KOLO

Subota

13.00: (2,75) Soči (3,35) Spartak (2,55)

15.30: (2,20) Ahmat (3,20) Baltika (3,50)

16.00: (2,95) Krasnodar (3,35) Zenit (2,40)

18.30: (2,60) Lokomotiva (3,35) CSKA (2,70)

Nedelja

11.00: (2,05) Orenburg (3,35) Nižnji Novgorod (3,80)

13.15: (3,35) Ural (3,45) Dinamo (2,15)

15.45: (2,60) Fakel (3,15) Rostov (2,85)

18.00: (2,25) Krila Sovjetov (3,30) Rubin (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1KrasnodarZenitZenit Sankt PeterburgVladimir IvićSergej Galickij

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara