Kreće prava borba za opstanak: Ko, s kim i gde? Lalatović se vraća u Niš

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 20:15

Poznat raspored u plej-autu Mozzart Bet Superlige Srbije

Zbog odlaganja meča Čukaričkog i Partizana, preliminarni ligaški deo Mozzart Bet Superlige Srbije još nije gotov pa se ne zna raspored utakmicu u plej-of delu takmičenja. Ali je makar sve poznato što se tiče plej-aut dela sezone.

Podsetimo u plej-autu će igrati osam timova iz donjeg dela tabele posle 30. ligaških kola. Igra se sedam kola po jednokružnom sistemu. Poslednja dva tima ispadaju u drugi rang takmičenja, a ekipe koju sezonu završe na 13. i 14. mestu će igrati baraž za trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Izabrane vesti

Još pre poslednjeg kola preliminarnog dela sezone se znalo ko su učesnici plej-autu ali ne i njihov konačan raspored na tabeli. Danas je i to definisiano posle pobede Radnika protiv Napretka. Surduličani su završili sezonu sa istim brojem bodova kao lučanska Mladost i čak sa istim međusobnim skorom pa je o konačnoj poziciji odlučivala gol-razlika koja je bila na strani Lučanaca.

Tabela izgleda ovako.

A prema unapred napsianim propozicijama i tablicama, raspored i domaćinstvo mečeva u plej-autu se određuje na osnovu plasmana u prvom delu sezone. S obzirom na broj bodova i raspored, Kolubara ne bi trebalo da brine za opstanak. U dobroj poziciji je i Napredak. Ali svi ostali moraju ozbiljno da strepe od direktnog ispadanja ili odlaska u baraž.

Najteži posao će imati novosadska Mladost koja gostuje direktnim rivalima u Lučanima, Surdulici, Ivanjici i Nišu, a dočekuje Kolubaru, Napredak i Spartak. Više gostovanja (4) nego mečeva kod kuće (3) će imati i Spartak, Radnik, Mladost Lučani koja gostuje u dva od poslednja tri kola. Kolubara, Radnički, Napredak i Javor će imati po četiri meča pred svojim i tri pred gostujućim navijačima.

Raspored izgleda ovako:

31. kolo

Kolubara – Mladost Lučani, Napredak – Spartak, Radnički Niš - Mladost Gat, Javor – Radnik

32. kolo

Mladost Gat – Kolubara, Spartak – Javor, Mladost Lučani – Napredak, Radnik - Radnički Niš

33. kolo

Kolubara – Spartak, Javor – Mladost Gat, Napredak – Radnik, Radnički Niš – Mladost Lučani

34. kolo

Javor – Kolubara, Napredak – Radnički Niš, Mladost Lučani – Radnik, Mladost Gat – Spartak

35. kolo

Kolubara – Napredak, Radnički Niš – Javor, Spartak – Mladost Lučani, Radnik – Mladost Gat

36. kolo

Radnik – Kolubara, Radnički Niš – Spartak, Mladost Gat – Napredak, Javor – Mladost Lučani

37. kolo

Kolubara – Radnički Niš, Spartak – Radnik, Napredak – Javor, Mladost Lučani - Mladost Gat

 


tagovi

plej-aut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara