Željko Gavrić, Marko Marin i Stanislav Čerčesov (©Starsport, ©Reuters)
Željko Gavrić, Marko Marin i Stanislav Čerčesov (©Starsport, ©Reuters)
Željko Gavrić, Marko Marin i Stanislav Čerčesov (©Starsport, ©Reuters)
Željko Gavrić, Marko Marin i Stanislav Čerčesov (©Starsport, ©Reuters)

Kreću Mađari, Gavrić i Marin se nadaju većoj minutaži tokom proleća

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 10:45

Ferencvaroš sa novim selektorom Stanislavom Čerčesovim gostuje Akademiji Puškaš (četvrtak, 18.30) u zaostalom meču 4. kola prvenstva Mađarske

Uvertira za nastavak fudbalskog šampionata Mađarske. U četvrtak od 18.30 časova biće odigran zaostali meč 4. kola između Puškaš Akademije i Ferencvaroša. Zvanični početak prolećne polusezone nas očekuje za vikend, kada je na programu 18. kolo.

Današnji duel ipak izaziva veću pažnju, pošto se sastaju dva pretendenta za titulu. Ferencvaroš je osvojio poslednje tri titule, a ove sezone je bio jesenji prvak. Imao je jedan poen više od drugoplasirane Kišvarde, uz odigran meč manje, a četiri bodova prednosti ima u odnosu na Puškaš Akademiju, koja je treća na tabeli.

Izabrane vesti

Današnji rivali su završili polusezonu dosta nesigurno, sa po jednom pobedom u poslednja tri meča. S tim što su se početkom decembra upravo oni sastali u Budimpešti, bilo je 1:1, iako su gosti imali pola sata igrača manje. Bio je to treći uzastopni put da se njihov okršaj završi tim rezultatom.

Čini se da je 1:1 najčešći rezultat kada se sastanu Puškaš Akademija i Ferencvaroš, čak pet puta je viđen na poslednjih osam susreta. Na svih osam su oba tima postigla barem po gol. Kvota u Mozzartu na tačan rezultat 1:1 je 7,25, a na igru GG je 1,60.

18.30: (3,30) Puškaš Akademija (3,35) Ferencvaroš (2,10)

Ferencvaroš je tokom zime promenio trenera, nekadašnji selektor Rusije Stanislav Čerčesov je na klupi zamenio Petra Stegera. To je dobra vest po bivše krilo Crvene zvezde Željka Gavrića, pošto 21-godišnji fudbaler nikako nije bio u planovima austrijskog stručnjaka.

Od dolaska u Budimpeštu prošlog leta, Gavrić je odigrao samo pet utakmica za zeleno-bele. Poslednji meč u prvenstvu je odigrao još 26. septembra, dok se na klupi nije našao nijednom od 30. oktobra. Čerčesov je izgleda spreman da mu pruži novu šansu, prošle nedelje je odigrao poslednjih dvadesetak minuta u prijateljskoj utakmici protiv DAK Dunajske Strede, koja je pripala Slovacima sa 2:0.

Većoj minutaži se nada i drugi zvezdaš u Ferencvarošu, Marko Marin. Nemački vezista je odigrao ukupno 10 mečeva u prvenstvu, ali najčešće je bio rezervista, pa je sakupio svega 416 minuta na terenu. Za to vreme je postigao jedan gol i zabeležio jednu asistenciju.

Pitanje je u kakvom sastavu će Ferencvaroš uopšte da izađe danas na megdan, zbog problema sa virusom korona. Pandemija je pokvarila zeleno-belima planove da zimu provedu u Španiji, put u Marbelju je morao da bude otkazan. Čerčesov je kazao da je 10 igrača bilo zaraženo prethodnih dana, a kada se tome dodaju i trojica koji su na Kupu afričkih nacija (Tunišanin Aisa Laiduni i marokanska braća Sami i Rajan Mae), jasno je da Ferencvarošu nedostaje veliki broj prvotimaca. Nije poznato ko je od njih oboleo od virusa korone, ali se zna da su pomenuti meč sa DAK-om propustili Adnan Kovačević, Adam Bogdan, Tokmak Nguen, Kristofer Zakarijesen, Balint Vešej i Somalija.

Puškaš Akademija nema takvih kadrovskih problema. Neizvesan je samo nastup jedinog zimskog pojačanja, Mohameda Mezgranija, koji je došao iz Honveda. Očekuje se da napad predvodi Libor Kozak, letošnje pojačanje iz praške Slavije. Čeh je postigao tri gola na 12 mečeva za Puškaš Akademiju.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

MAĐARSKA 1 – ZAOSTALI MEČ 4. KOLA

Četvrtak

18.30: (3,30) Puškaš Akademija (3,35) Ferencvaroš (2,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mađarska 1FerencvarošAkademija Puškaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara