Fabio Pekija, trener Kremonesea, Foto: AFP
Fabio Pekija, trener Kremonesea, Foto: AFP

Kremoneze posle 26 godina ponovo u eliti, Monca ispustila direktnu vizu za Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 23:51

Leće pobedom (1:0) nad Prodenoneom zadržalo prvu poziciju

Poslednje kolo Serije B donelo je konačni rasplet u borbi za Seriju A, ali i za opstanak.

U trci za dve direktne ulaznice u elitu Leće je pobedom protiv Prodenonea overilo prvu poziciju i vratilo se na najsvetliju scenu. Jedini pogodak za povratnika u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala postigao je Žan Majer u 46. minutu i tako režirao veliko slavlje na stadionu Via del Mare.

Izabrane vesti

Istovremeno, svoje navijače obradovali su i fudbaleri Kremonezea koji su pobedom (2:1) na gostovanju Komou iskoristili kiks Monce koja je porazom od Peruđe (0:1) ispustila drugu poziciju. Povratak u elitu posle 26 godina sa dva pogotka potpisao je Samjuel di Krmine, te pogodak Belema u šestom minutu nadoknade iz penala nije bio dovoljan da pokvari planove izabranika Fabija Pekije.

Tragičari večeri su fudbaleri Monce koji su imali sopstvenu sudbinu u rukama, međutim poraz (0:1) od Peruđe poslao ih je u baraž. Upravo večeras osvojena tri boda pogotkom Ferarinija donela su Peruđi mesto u baražu zahvaljujući porazu Frozinonea, te će Monca morati da se kroz plej-of bori za elitu gde bi mogla da reira osvetu večerašnjem protivniku.

Kada je u pitanju borba za postanakKrotoneu i Prodenoneu se pridružila Alesandrija porazom na svom terenu od Vićence (0:1) koje je upravo sa ta tri boda pretekla direktnog rivala i očuvala nadu da će kroz baraž uspeti da izbegne ispadanje u niži rang.

SERIJA B - 38. KOLO

Krotone - Parma 0:1 (0:1)

Alesandrija - Vićenca 0:1 (0:1)

Askoli - Ternana 4:1 (2:0)

Benevento - SPAL 1:2 (0:1)

Breša - Ređina 3:0 (1:0)

Komo - Kremoneze 1:2 (0:1)

Kosenca - Ćitadela 1:0 (0:0)

Frozinone - Piza 1:2 (0:2)

Leće - Prodenone 1:0 (0:0)

Peruđa - Monca 1:0 (0:0)



tagovi

Serija BItalija 2KremonezeLeče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara