Benitez, Rišarlison i Laž
Benitez, Rišarlison i Laž

Kriza Rafe Beniteza i perfekcija Bruna Laža: Rišarlison jedina nada u borbi sa Vukovima

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 15:12

Vulvsi oduševljavaju rezultatom i načinom igre, Karamele u lošoj formi

Samo su četiri tima u engleskoj Premijer ligi u ovom trenutku u boljoj formi od Vulverhemptona, to su Čelsi, Vest Hem, Arsenal i Mančester Siti, pa se ekipi Bruna Laža mora dati uloga blagog favorita pred današnji okršaj sa Evertonom (21.00, TV Sportklub), posebno što je ekipa Rafe Beniteza prošlog vikenda pretrpela težak poraz na svom Gudisonu od Votforda (2:5).

Domaćin je osvojio 10 bodova iz poslednjih pet prvenstvenih mečeva, a Karamele samo četiri, ali bi u redovima gostiju od starta u timu trebalo da se nađe povratnik Rišarlison. Brazilac je bio na klupi protiv Votforda nakon što se oporavio od povrede kolena, a onda mu je trebalo samo tri minuta da zatrese mrežu rivala, pa bi bi Benitez večeras trebalo da ga uvrsti u startnih 11. Sa druge strane, stvari u gostujućim redovima komplikuje povreda Abdulaja Dukurea, koji će izostati zbog povrede stopala, a trebalo bi da se vrati nakon reprezentativne pauze. Fabijan Delf je počeo da trenira, pa bi mogao da dobije svoje minute, a izostaće Jeri Mina, Dominik Kalvert Luin i Andre Gomeš.

Izabrane vesti

(2,40) VULVERHEMPTON (3,20) EVERTON (3,35)

Španski trener je na meti kritika, mnogi ga uveliko porede sa Karlom Ančelotijem i naravno staju na stranu Italijana.

"Ne možete porediti nijednu sezonu sa drugom. Postoje različite okolnosti, drugačiji trener, različiti igrači. Ovo je početna tačka - ovaj tim je završio na 10. mestu prošlu sezonu, nije potrošio previše novca zbog finansijskog fer-pleja i nedostaju mu neki veoma važni igrači. S obzirom na sve ove stvari, dobro nam je išlo. Ono što se dešava sa svim mojim timovima jeste da malo, pomalo, postajemo sve bolji kako traje sezona i prilično snažno završavamo sezonu. Kada osvajate trofeje, to je zato što ste na kraju sezone dovoljno bili jaki", rekao je Benitez.

Ipak, trenutni problemi su prilično ozbiljni, a Vulverhempton deluje prilično loše u ovom trenutuku, što je kulminiralo debaklom od Votforda.

"Nije to pitanje raspoloženja, mi smo profesionalci i moramo da preuzmemo odgovornost, kako bismo što pre rešili problem. Oni su dobri. Radi se o suočavanju sa situacijom, obično ste razočarani, baš kao i igrači. Pričali smo o greškama i tome kako pristupiti u budućnosti, svi znaju da dajemo sve od sebe. Na to se niko ne može žaliti. Zalaganje i rad su u redu, tako da u specifičnim situacijama treba da reagujemo na drugačiji način", dodao je Španac.

Iako su Benitezovi problemi sigurno interesantniji od Vulverhemtponovog uspona i vrhunskog rada portugalskog stratega Bruna Laža. U pitanju je trener koji insistira na pefekciji i dominaciji na terenu, pa Vukovi često oduševljavaju načinom na koji donose loptu u protivnički šesnaesterac. Dešava se da se to dogodi posle niza od deset i više vezanih dodavanja.

"Pokušavamo da napravimo novi ciklus i želimo da se usavršavamo svaki dan. Posle 10 ili 15 godina, kada završim, onda je vreme da se opustim i osećam se udobno. Ali kad pogledam unazad, ne želim da gubim. To je ono što želim od svojih igrača. Ne možemo da trošimo vreme na odbranu, moramo da imamo loptu u posedu. OK, nemamo uvek priliku da idemo napred, ali ako imamo loptu kod sebe onda se ne branimo. Biće uspona i padova, važan je pravac. Ne želim da gubim vreme samo da bih se osećao udobno. Želim da se osvrnem u nazad i da budem ponosan na ono što sam uradio", rekao je sjajni Laž.

PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Subota

Lester - Arsenal 0:2 (0:2)

/Gabrijel 5, Smit Rou 18/

Barnli - Brentford 3:1 (3:0)

/Vud 4, Louton 32, Kornet 36 - Godos 58/

Liverpul - Brajton 2:2 (2:1)

/Henderson 4, Mane 24 - Mvepu 41, Trosar 65/

Mančester Siti - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Zaha 6, Galager 88/

Njukasl - Čelsi 0:3 (0:0)

/Džejms 65, 77, Žoržinjo 81 pen/

Votford - Sautempton 0:1 (0:1)

/Adams 20/+

Totenhem - Mančester Junajted 0:3 (0:1)

/Ronaldo 39, Kavani 64, Rašford 86/

Nedelja

Norič – Lids 1:2 (0:0)

/Omobamidele 58 – Rafinja 56, Rodrigo 61/

Aston Vila - Vest Hem 1:4 (1:2)

/Votkins 34 - Džonson 7, Rajs 38, Fornals 80, Boven 84/

Ponedeljak

21.00: (2,40) Vulverhempton (3,20) Everton (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno LažRafa BenitezRišarlison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara