Insinje i Kuzmanović (©Reuters)
Insinje i Kuzmanović (©Reuters)

Kuzmanović: Španija, Italija, Engleska ili Nemačka? Daleko je najteže u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 20:53

"Ibra pravi razliku gde god da igra i protiv koga god da igra. Kada izađete na teren i znate da igra u vašem timu to podiže samopouzdanje kod svakog igrača. Fenomen"...

Penzionisani vezista i nekadašnji reprezentativac Srbije - Zdravko Kuzmanović (33), govorio je za italijanske medije o temama koje se tiču aktuelne sezone, problemima sa kojima se susreće Kristijan Eriksen u Kalču, ali i preporodu Milana.

Ni on nije ostao imun na čuda koja na izmaku četvrte decenije čini Zlatan Ibrahimović...

Izabrane vesti

"Ibra pravi razliku gde god da igra i protiv koga god da igra. Kada izađete na teren i znate da igra u vašem timu to podiže samopouzdanje kod svakog igrača. Fenomen. Lepo je videti ga kako igra u 39. godini. Drago mi je što se Milan vraća posle toliko godina, što je konačno pronašao pravi put. Sada da vidimo da li može da izgura do kraja".

Mada više ne igra u Italiji još jedan napadač visoke klase puni novinske stupce - Mauro Ikardi.

"Da li takav igrač nedostaje Juventusu? Mauro dobro poznaje ligu, bio je srećan u Italiji... Ali ako bi došao u Juve znate kakav bi haos nastao... Juventus ima Moratu. Ali ako može - neka dovede Ikardija".

Jedna od tema bilo je i Eriksenovo mučenje i teško prilagođavanje na Seriju A. Kuzmanović je imao šta da kaže...

"Jednostavno je - u Premijer ligi se igra otvorenije, brže između šesnaesteraca. U Seriji A čak i najvećim zvezdama treneri govore šta treba da rade, kako da se kreću, crtaju im šeme... Igrao sam u Italiji, Španiji i Nemačkoj. I mogu da kažem da je u Seriji A daleko najteže. U Engleskoj imate samo visok tempo, dok je u Italiji mnogo teško postići gol i najslabijim ekipama", zaključio je Zdravko Kuzmanović.


tagovi

Serija AZdravko Kuzmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara