Lajpcig u krizi, promašio dva penala, nije uspeo da dobije Bohum; Seru Girasi je čudo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 17:39

Dortmund okrenuo protiv Uniona...

RB Lajpcig je u krizi. Konstatacija manje naslonjena na učinak od tri utakmice bez pobede (ipak su dve bile protiv Bajerna i Mančester Sitija), mnogo više na ono što je četa Marka Rozea pokazala na terenu, u tom periodu, posebno tokom poslednjih 90 minuta protiv slabašnog Bohuma - 0:0.

Istina, imali su Bikovi dva zicera da dođu do tri boda, dva penala, međutim u heroja dana u Nemačkoj izrastao je čudesni specijalista za udarce sa 11 metara - Manuel Riman. Iskusni čuvar mreže prvo je u 27. minutu odbranio udarac mladog Ćavija Simonsa, a potom i iskusnog Emila Forsberga.

Izabrane vesti

Bile su to ujedno i najbolje prilike za domaćina da dođe do trijumfa. Kroz igru, kroz pas, Lajpcig nije mogao da dođe u situaciju da matira goste iz Bohuma. Statistički bio je daleko bolji, to nije sporno, ali nedostajalo je pravih ideja u završnoj trećni terena.

Treba, doduše, uzeti u obzir da je Red Bulov klub igrao u kombinovanom sastavu, što zbog povreda, što zbog Rozeove želje da šansu da nekim igračima što su manje igrali. Tako se usled nemogućnosti da nastupi Beni Henrihs, na desni bok preselio Mohamed Simakan, pa je to dalje uslovilo da štoperski par tek drugi put ove sezone čine Lukas Klosterman i Kastelo Lukeba.

Benjamin Šeško još jednom je dobio šansu umesto Jusufa Poulsena i nije se proslavio, dok je mesto već duže vreme povređenog Danija Olma zauzeo Kristof Baumgartner i takođe nije bio na očekivanom nivou.

Nisu Lajpcig u značajnijoj meri razmrdale ni izmene...

Bikovi posle reprezentativne pauze idu u Darmštat, pa im 25. dolazi Crvena zvezda.

Roze se danas odlučio za sledećih 11 igrača: Blasvih - Simakan, Lukeba, Klosterman, Raum - Šlager, Kampl - Simons, Baumgartner - Šeško, Openda. Igrali su još: Hajdara, Karvaljo, Forsberg, Poulsen i Verner.

Seru Girasi napravio je devedesetominutnu pauzu u prošlom kolu protiv Kelna, da bi danas nastavio gde je stao. Ponovo het-trik čudesnog Francuza poreklom iz Gvineje i potvrda da se radi o jednoj od najvećih senzacija ove sezone.

Gubio je Štutgart od Volfzburga kod kuće sa 0:1, a onda je Girasi krenuo u svoju žetvu. Sa bele tačke u 67, onda u 78. na pas Kris Fihriha, i kao šlag na tortu u 82. za konačnih 3:1.

Tri komada za 15 minuta! Peti put ove sezone da postiže dva ili više golova na utakmici?!

Ukupno 13 pogodaka u sedam uvodnih rundi. Nema igrača u 'ligama petice' s boljim učinkom.

A Bohum iz dvojke u keca. Preokreti, drama, goleada... Stara dobra Borusija što tanji živce svojim navijačima. Ovoga puta ishod kakav je priželjkivao krcati Vestfalen - 4:2 protiv Union Berlina, kome je ovo sedmi poraz u nizu.

Probao je Edin Terzić da izmišlja toplu vodu, ostavio na klupi ponajboljeg igrača Milionera - Julijana Branta, što su mu osvetilo. Union je na poluvreme otišao s prednošću od 2:1, uz gol sa bele tačke, debitantski u Bundesligi Lea Bonučija.

U nastavku, kada je na teren kročio Brant, sve se okrenulo.

Projektil Nika Šloterbeka za 2:2 (49. minut), pa samo pet minuta kasnije upravo Brant za 3:2. Sve je rešio bek Rajerson u 71. minutu.

BUNDESLIGA – 7. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Majnc 2:2 (1:1)

/Nojhaus 22, Skali 88 - Gruda 26, Barkok 75/

Subota

Augzburg - Darmštat 1:2 (0:0)

/Demirović 86 - Skarke 51, Kempe 70pen/

Borusija Dortmund - Union Berlin 4:2 (1:2)

/Filkrug 7, Šloterbek 49, Brant 54, Rajerson 71 - Gosens 9, Bonuči 31pen/

RB Lajpcig - Bohum 0:0

Štutgart - Volfzburg 3:1 (0:1)

/Girasi 67pen, 78, 82 - Gerhart 34/

18.30: (2,85) Verder (3,60) Hofenhajm (2,50)

Nedelja

15.30: (1,35) Bajer Leverkuzen (5,30) Keln (8,00)

17.30: (1,20) Bajern Minhen (8,00) Frajburg (14,0)

19.30: (1,80) Ajntraht Frankfurt (3,70) Hajdenhajm (5,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara