Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Lalatović ganja vrh tabele u Banovićima, Željo strahuje od Tuzle Sitija

Vreme čitanja: 5min | sub. 13.08.22. | 11:58

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Borac gostuje Slobodi (17.00). Derbi na Grbavici

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pošto je Leotar upisao prvi trijumf nad Veležom (1:0) u uvodnom meču petog kola, danas će biti odigrana još tri meča ove runde. Sve kreće iz Banovića, Posušja i Sarajeva.

Izabrane vesti

Sloboda je u novo prvenstvo krenula sa ambicijama da izbegne borbu za opstanak. Finansijska situacija u klubu iz Tuzle nije bajna, pa je i prelazni rok odrađen skromno. Najzvučnije pojačanje svakako je iskusni napadač Nikola Komazec, dok je ostatak ekipe uglavnom sačinjen od mlađih momaka koji tek treba da se dokažu premijerligaškoj publici.

Sloboda je odigrala dve utakmice do sada. Sve je krenulo od poraza na Pecari od Širokog Brijega (2:0), da bi posle toga usledio remi bez golova sa komšijskim Tuzla Sitijem. Nadaju se u redovima Slobode da bi mogli upisati prva tri boda. Međutim, otežavajuća okolnost je ta što se meč neće igrati na Tušnju zbog renoviranja, već u Banovićima.

"Nemamo u današnjoj utakmici Alena Kurtalića koji će nam definitivno faliti. Said Husejinović je već mesec dana van trenažnog procesa, ima problema sa zdravljem i pitanje je možemo li ga koristiti ikako u ovoj polusezoni. Danas ćemo biti borbeni, odgovorni, bićemo jak protivnik Borcu. Ono što me raduje iz prošlog kola, u momentima kad smo loše stajali na terenu, nijedna loša reč nije bila od navijača sa tribina. Bodrili su nas sve vreme, ja im se ovom prilikom zahvaljujem i pozivam ih da budu naš 12. igrač. Mislim da je teško ovim mladim igračima bez podrške, a igrači poput Kapetanovića, Mehmedovića i Osmića sigurno imaju kvalitet”, rekao je trener Slobode Adnan Jahić.

Borac je katastrofalno otvorio sezonu. Međutim, malo po malo, uspeli su vezati dve pobede, Posušje (0:2) te Igman (1:0), pa je sada sa sedam bodova, Borac blizu samog vrha tabele.

Tim Nenada Lalatovića izgleda sve bolje, pa će sigurno svim narednim protivnicima biti mnogo teže. Poslednje u nizu pojačanje Nikola Ninković, samo je pokazatelj da Banjalučani imaju velike ambicije, pa bi današnji eventualni trijumf samo dodatno popravio atmosferu u crveno - plavom taboru.

"Sloboda je veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Još u Jugoslaviji su igrali najjaču ligu i to sve govori o kakvom klubu se radi. Moramo maksimalno da ih respektujemo to će biti jedna neizvesna utakmica. Ni oni ne igraju na svom terenu, kao ni mi. To bi nam mogla biti olakšavajuća okolnost. Ipak, moramo ući ne 100 nego 200 odsto. Ne znam kakav je teren u Banovićima nisam bio tamo, ali sam dobio informaciju da je teren korektan. Trava izgleda dobro što bi nama moglo više odgovarati, da spustimo loptu da probamo pas igrom da ih ugrozimo. Ako želimo da se vratimo u Banjaluku neporaženi moraćemo da prihvatimo taj njihov stil igre, da čvrsto ulazimo u duele da i mi postavimo glavu tamo gde neko neće ni nogu”, istakao je Lalatović.

POSUŠJE - SLOGA DOBOJ (17.30)

Prošle sezone Posušje je sasvim zasluženo izborilo opstanak u društvu najboljih. Utakmice na stadionu Mokri Dolac ispraćene su velikim interesovanjem, pa se očekuje da i danas domaći imaju veliku podršku navijača. Do sada su odigrali tri meča te osvojili svega jedan bod. Istina, ni raspored im nije išao na ruku. Posle remija sa Veležom (1:1), usledili su porazi od Borca i Sarajeva, pa je domaćima i određeni pritisak na plećima, budući da imaju priliku upisati prvu tricu. Pogotovo što im u goste dolazi novajlija u ligi, pa je to idealna prilika za prvu pobedu. Posušje sigurno jeste favorit, ali je Sloga pokazala da zna biti nezgodna.

Dobojlije su od starta pokazale da ne žele biti prolaznici u eliti BiH fudbala. Prvo su šokirali Borac uzevši im jedan bod, da bi posle toga razmontirali Leotar sa (4:0.) Mada, na koncu je usledio poraz od Sarajeva (4:2), ali je i tu Sloga prikazala jako dobru igru. Definitivno će i danas imati mnogo toga pokazati, ali ih na drugoj strani očekuje motivisan domaćin, nošen velikom podrškom navijača.

ŽELJEZNIČAR - TUZLA SITI (21.00)

Posle sjajnog starta sezone i osvojena četiri boda iz dva kola, usledio je domaći remi sa Širokim Brijegom (1:1), a posle toga poraz od Veleža (3:1). Sve to, poprilično je razdrmalo tim s Grbavice, pa će u današnji susret ući sa određenim pritiskom. Željo pred svojim navijačima igra odlično, iako je u dva kola upisao dva boda. Strah je uvećan psole rapsodije Tuzla Sitija protiv Sarajeva, kada je tim Dragana Jovića razmontirao bordo ekipu sa visokih (5:1). Iz tog razloga, domaći se pribojavaju sličnog scenarija, pa će morati od samog početka igrati maksimalno odgovorno kako ne bi prošli bosi po trnju kao njihove komšije iz bordo tabora.

Tuzla Siti je do sada odigrala dva meča. Posle mršavog remija sa Slobodom, prikazan je sav kvalitet protiv Sarajeva, pa će sad svi drugačijim očima gledati tim koji sa klupe predvodi iskusni stručnjak Dragan Jović. Manjem broju utakmica kumovao je nastup u Evropi, ali se nakon eliminacije, mlađi tuzlanski premijerligaš potpuno može posvetiti domaćem šampionatu. Prošlosezonski uspeh sigurno je motiv za tabor Tuzlaka, te će i ove godine tražiti izlaz u Evropu. Sudeći po početku sezone vrlo moguće. Tim Dragana Jovića gaji stil lepe igre, a s obzirom da je Grbavica u idealnom stanju, gosti sa velikim šansama dočekuju današnji susret.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 5. KOLO

Petak

Leotar – Velež 1:0 (1:0)

/Aćimović 12/

Subota

17.00: (3,80) Sloboda T. (3,05) Borac B. (2,05)

17.30: (1,60) Posušje (3,60) Sloga Doboj (5,50)

21.00: (2,45) Željezničar (3,10) Tuzla Siti (2,85)

Nedelja

17.30: (4,30) Igman Konjic (3,50) Sarajevo (1,78)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Zrinjski – Široki Brijeg



tagovi

Bosna i HercegovinaBiH 1Premijer liga BiHBorac BanjalukaSloboda TuzlaŽeljezničarFK ŽeljezničarTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara