Nenad Lalatović posle pobede nad Voždovcem (©Starsport)
Nenad Lalatović posle pobede nad Voždovcem (©Starsport)

Lalatović nakon pobede na krovu: Imamo raspored kao da smo na Boga kamenje bacali

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.03.24. | 08:52

Šef struke Subotičana svestan je težine utakmica koje predstoje njegovoj ekipi

Prošlo je četiri godine otkako su plavo-beli poslednji put slavili u Zaplanjskoj (3:2), od tada pa do ove pobede krov TC Stadion bio je neosvojiva tvrđava za Spartak uprkos tome što su na svom terenu bez problema u više navrata pobeđivali Voždovac.

Ovog puta, Subotičani su uspeli i pobedili sa 2:0 golovima Andreja Todoroskog i Jovana Lukića. Prosto, morali su. Jer tek sada ih čeka niz izazovnih utakmica. Svestan je toga i šef struke Nenad Lalatović koji u razgovoru za Mozzart Sport nije krio zadovoljstvo rezultatom.

Izabrane vesti

U poslednje dve utakmice nismo primili gol a imali smo dva teška gostovanja i uzeli smo četiri od šest mogućih bodova što je za svaku pohvalu. Ovo je novi Spartak, jedan novi tim, jedna nova odbrana koja se promenila odlaskom Tanasijevica, povredom Ćalasana kao i povredom Kerkeza. Odlaskom Bjelovića smo još više oslabljeni, ali Spartak je pokazao da zna šta hoće, mi hoćemo da uđemo u plej-of i to je moja najveća želja. Rekao sam svojim igračima da niko ne vidi Spartak u plej-ofu, ali ga ja vidim zato što ima kvalitetne igrače. Ušli smo disciplinovano i taktički dobro protiv Voždovca i zasluženo pobedili sa 2:0 i to je za svako poštovanje”, počeo je Lalatović.

Kao po običaju, nije bilo potrebno mnogo ga zapitkivati.

Moram reći da ovu pobedu posvećujem klupskoj upravi i igračima, a najviše navijačima! Kako vreme ide, navijači Spartak me prihvataju sve više i više i evo prvi put posle Vojvodine, gde su mi pevali ‘Lalate, majstore, vodi nas do titule’, da mi se skandira ime i prezime. To mi se isto desilo i u Novom Pazaru, tamo mi je pazarska publika skandirala ime te im se naravno zahvaljujem. Ja sam svestan koliko me poštuju u Subotici i i dajem sto odsto sebe za Spartak“, emotivno je nastavio Lalatović.

No, zna i on da ništa konkretno još nije uradio u Subotici.

Mi imamo najteži raspored u ligi, kao da smo na Boga bacali kamenje. Sačuvaj Bože. Dve smo gostovali pa nam dolazi Pazar, idemo Čukaričkom pa nam dolazi TSC i onda najteže gostovanje Partizanu. To je zaista paklen raspored“.

Spartak ipak raste. Meč sa Voždovcem svakako je timu iz Bačke bio najbolji u četiri prolećna kola. Sve je izgledalo baš kako treba, od odlično postavljene poslednje linije, koju su činila petorica igrača koji po drugi put u zvaničnoj utakmici igraju zajedno, preko veznog reda koji je uz nekoliko manjih propusta pružio korektnu partiju do Ognjena Mudrinskog, kome je malo nedostajalo da se ponovo upiše u strelce protiv istog rivala (letos je postigao pogodak za pobedu protiv Voždovca sa bele tačke) . Posebno je potrebno izdvojiti Lukića, momka koji je tokom letnjeg prelaznog roka došao u tim sa severa Srbije, ali se najbolje snalazi na terenu otkako je na klupu seo Lalatović.

U Kruševcu smo imali dobro drugo poluvreme, ali ovo je bilo celih 90. minuta. Taktički spremljenja, borbena utakmica i igrači su dali sto odsto sebe. Čarobni štapić nemam, a jako je teško za trenera kad prvo kolo mora da igra sa petoricom novih igrača. Kako odmiče vreme igraćemo sve bolje. Srećam sam, mnogo mi znači kad ovako odigraju jer sam navikao da pobeđujem. Vvolim da pobeđujem, svakom trijumfu se radujem kao dete, prosto sam takav”, komentariše Lalatović ne želeći nikoga individualno da izdvaja.

Naredni izazov za fudbalere Spartaka je utakmica sa Novim Pazarom već u petak na Gradskom stadionu. Onda već u sredu Čuka, sledećeg vikenda Partizan. Teške utakmice u vreme kada se odlučuje o poretku pred drugu fazu prvenstva.

Pred nama je teška utakmica. Uvek sam pričao lepo o Novom Pazaru, oni su veliki klub i nadam se da ću jednog dana raditi u Pazaru, to je moja velika želja. Oni su apsolutno moćan tim sa Ademom Ljajićem kojeg smatram reprezentativnim igračem za koga ću ponoviti da zaslužuje poziv selektora makar za jednu prijateljku utakmicu Srbije. Naravno tu su Sejduba Suma i Marko Šćepovic i mnogi drugi, jako dobar i moćan kolektiv koji mora da bude u Evropi. Kolegi Igoru Matiću želim sve najbolje, da izađu iz rezultatske krize, ali naravno tek nakon utakmice sa nama. Mi teže igramo kod kuće nego na strani i to je očigledno. Uz to opet igramo u petak koji nije lep dan za igru, ali molim navijače da dodji u većem broju da zajedno dodjemo do pobede”, završio je Lalatović.



tagovi

Spartak SuboticaNenad LalatovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara