Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Lalatovićev Borac nemoćan i u derbiju, Sarajevo produžilo agoniju Banjalučana

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.07.22. | 19:05

Gosti u drugom poluvremenu razbili rivala i slavili 3:1

Burno je u Banjaluci na početku sezone. Borac je zaustavljen već na prvom međunarodnom stepenjiku šokantnom eliminacijom od Toršavna, iako je na Farska ostrva putovao s prednošću 2:0. Potom su dva gola ispuštena i u Doboju, gde je Sloga u drugom poluvremenu uspela da izjednači na 2:2, a novi šamar Nenad Lalatović i njegovi fudbaleri dobili su od Sarajeva.

Derbi igran u Novom Gradu, pedesetak kilometara od Banjaluke pošto se stadion Borca renovira, pripao je formalnim gostima - 3:1. Moglo bi to da znači i definitivan rastanak Lalatovića sa Banjalučanima, pošto je mladi trener odmah posle utakmice u Doboju podneo ostavku, ali ju je klupsko rukovodstvo odbilo. Stali su čelnici Borca iza Lalatovića, međutim, posle novog slabog izdanja ekipe pitanje je šta će se dešavati u narednim danima. Možda i satima.

Izabrane vesti

Da će biti tenzije nagoveštava to što su organizovani navijači Borca, Lešinari, stadion u Novom Gradu iz revolta napustili pre kraja meča.

Prvo poluvreme proteklo je u uzbudljivoj igri. Bilo je šansi na obe strane, Borac je u nekoliko navrata solidno zapretio preko Momčila Mrkaića, dok je na drugoj strani pretio Hamza Čataković. Ipak, na visini zadatka bili su mladi golmani, obojica 20-godišnjaci, Nikola Ćetković (Borac) i Belmin Dizdarević (Sarajevo). Prvi je, međutim, u drugom poluvremenu pokvario utisak.

Samo dva minuta po povratku sa odmora Sarajevo je povelo pogotkom Dala Varešanovića, koji je odlično šutirao sa nekih 18 metara iz kontranapada svog tima. Dugo je vukao loptu, a onda snažno opalio po njoj. Samo minut kasnije Goran Zakarić je zatresao mrežu na drugom delu terena, ali arbitrima nije promaklo da je Borčev napadač rukom gurnuo loptu pored istrčalog Dizdarevića, pa gol nije priznat.

Iako su veći deo drugog poluvremena bili u podređenom položaju, Banjalučani su uspeli da se trgnu i izjednače. Momčilo Mrkaić je u 70. minutu bio brži od Andreja Đokanovića, glavom ćušnuo loptu pored Dizdarevića i rutinski završio akciju. Nerešen rezultat potrajao je svega sedam minuta, pošto je Rijad Kobiljar iskoristio nesporazum Dina Ćorića i Nikole Ćetkovića, stigao do lopte i iskosa s leve strane pogodio metu.

U 87. minutu tačku je stavio Ivan Ikić, posle pada koncetracije Ćetkovića koji je uspeo da driblingom prevari Mersudina Ahmetovića, ali onda umesto da doda slobodnom saigraču pored sebe, odlučio se za novi kontakt s lopotom koja mu je pobegla. Uporni Ahmetović uspeo je da mu je izbije, a Ikić bio na pravom mestu da je pošalje u nebranjenu mrežu.

Sarajevu je ovo bio prvi meč u Premijer ligi BiH ove sezone, dok su Banjalučani imali i pomenuti remi u Doboju. U narednom kolu Borac će igrati protiv Posušja u gostima, videćemo da li sa Lalatovićem na klupi.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 2. KOLO

Subota

Sloga Doboj - Leotar 4:0 (2:0)

/Kulenović 36, 49, Janković 45, Hasanbegović 78/

Nedelja

Borac - Sarajevo 1:3 (0:0)

/Mrkaić 70 - Varešanović 47, Kobiljar 77, Ikić 87/

19.00: (1,95) Široki Brijeg (3,20) Sloboda (3,90)

21.00: (1,40) Zrinjski (4,20) Željezničar (7,75)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Tuzla Siti – Posušje

Velež – Igman Konjic



tagovi

Nenad LalatovićBorac BanjalukaBorac Banja LukaFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara