Laporta spustio rampu Parižanima: Odbili smo 200.000.000 evra za Jamala!

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 17:35

"Dobili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauha, ali ne želimo da ih prodamo. Samo od pomenutih imena imali bismo prihod od milijardu evra", tvrdi predsednik Barselone.

Aktuelna sezona tek ulazi u završnu trećinu, ali Đoan Laporta uveliko kuje planove za predstojeću. Ključno pitanje koje treba rešiti tiče se trenera, budući da je Ćavi još u januaru najavio kako će napustiti klupu. Međutim, kada je reč o prelaznom roku, predsednik katalonskog kluba u razgovoru za Mundo Deportivo najavljuje mirno leto.

U drugom delu velikog intervjua za pomenuti list Laporta je govorio pretežno o pojačanjima, kojih kako kaže, neće biti mnogo u letnjem prelaznom roku. I ono što bi posebno moglo da razočara Barsine navijače, ona neće biti zvučna.

Izabrane vesti

Prethodnih nedelje evropski mediji su spekulisali kako bi Barsa mogla da angažuje Erlinga Halanda kao odgovor na dolazak Kilijana Embapea u Real Madrid, međutim, Laporta naglašava da dovođenje velike zvezde nije garancija i boljih rezultata.

"Mešate 'medijske' igrače sa onima koji se uklapaju u tim i stavljaju tim u prvi plan. Biće potpisa, jedan ili dva, ali ne očekujem velike, tražimo timske igrače. Verujemo timu koji trenutno imamo, ne želimo da potpisujemo igrače koji bi mogli da naruše našu harmoniju. Nisu nam potrebna velika pojačanja, ne vidimo da je neophodno praviti investicije koje bi mogle da naruše ono što gradimo, a to je izbalansiran tim", izjavio je Laporta za Mundo.

Kada je reč o odlascima, prvi čovek Barse se nada da ni tu neće biti značajnijih promena.

"Ne želimo da prodamo nijedno veliko ime. Ako sve bude išlo po planu, nećemo biti primorani da prodamo nijednog igrača. Naravno, ukoliko neko bude želeo da ide, nećemo ga zaustavljati. Ali nisam zabrinut zbog toga, želimo da zadržimo ovu ekipu na okupu."

A nije da ponuda nije bilo. Katalonski Sport je prethodnih dana pisao kako je Pari Sen Žermen ponudio 200.000.000 evra za Lamina Jamala, što je Laporta i potvrdio u razgovoru za pomenuti list.

"Odbili smo 200.000.000 evra za Lamina Jamala, jer verujemo u dečaka. Nismo pod pritiskom da moramo da prodajemo, naprotiv. U procesu smo ekonomskog oporavka i zaista mogu da vidim svetlo na kraju tunela."

Laporta dodaje da Jamal nije jedini interesantan najvećim evropskim klubovima.

"Dobili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauha, ali ne želimo da ih prodamo. Samo od pomenutih imena imali bismo prihod od milijardu evra!"

Što se konkretno De Jonga tiče, njemu ugovor ističe leta 2026. godine, ali napretka u pregovorima o produžetku za sada nema.

"Frenki de Jong je vrlo srećan ovde. Poslednja stvar koju želi je da napusti Barselonu. Uvek mi je govorio da voli Barsu i mi smo prezadovoljni Frenkijem takođe Nisam zabrinut za njegovu budućnost."

Namera da zadrži ekipu na okupu podrazumeva i ostanak dvojice Portugalaca, Žoaa Kansela i njegovog imenjaka Feliksa, koji su letos stigli iz Mančester Sitija i Atletiko Madrida na pozajmicu, a čijim su partijama na Nou Kampu očigledno zadovoljni.

"Mislim da će i Kanselo i Feliks ostati u Barsi i sledeće sezone. Nadam se da Atletiko neće praviti problem, Siti takođe. Biće to produžeci pozajmica uz fiksnu cenu otkupa."

Osvrnuo se Laporta i na raskid sponzorskog ugovora sa Najkijem.

"Obavestili smo Najkiju da smo na osnovu prekršaja koji su nam bili jasni raskinuli ugovor sa njima. Imali su 45 dana da nas obeštete, a to nisu uradili i mi smo ih informisali o prekidu saradnje. Oni su izneli stvar na sud. Tražimo rešenje. Najki je poboljšao ponudu, ali i dalje je ona ispod onoga što tržište može da plati. Barsa je klub koji prodaje najviše dresova na svetu, tako da bi trebalo da imamo najbolji ugovor na tržištu. Moja odgovornost kao člana uprave je da to obezbedim."


tagovi

Đoan LaportaLamin DžamalBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara