Late Lat u Čempionšipu, ugovor na četiri godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.08.23. | 12:39

Napadač iz Obale Slonovače karijeru nastavlja u Midlsbrou

Početkom jula sve je bilo dogovoreno oko prelaska Emanuela Late Lata iz Atalante u Crvenu zvezdu za obeštećenje od 3.500.000, ali je onda došlo do komplikacija, koje su rezultirale prekidom pregovora, iako je nedostajao samo potpis igrača.

Ipak, napadač iz Obale Slonovače, koji je prošle sezone eksplodirao u Sankt Galenu, definitivno odlazi iz Bergama. Kako javlja Đanluka di Marcio, Zvezdina doskorašnja meta karijeru nastavlja u engleskom Midlsbrou.

Izabrane vesti

Na stolu je četvorogodišnji ugovor, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Detalji obeštećenja zasad nisu objavljeni, ali se pretpostavlja da se radi o sličnoj sumi koju su čelnici Atalante odredili i prilikom pregovora sa srpskim šampionom.

Midlzbro igra u Čempionšipu, a prošle sezone je bio nadomak ulaska u Premijer ligu, ali je u polufinalu plej-ofa poražen od Koventrija.

Late Lat je u Bergamo, u redove Atalante, stigao sa svega osam godina sa majkom, kako bi se pridružio ocu koji je već živeo u Kremoni. Za prvi tim Atalante je debitovao 13. avgusta 2016. godine protiv Kremoneza u Kupu Italije. A prvi gol je postigao u istom takmičenju januara 2017. godine protiv Juventusa na Alijanc stadionu.

Ipak, zbog velike konkurencije na Atleti Azuriju već od sezone 2018/2019. krenuo je po pozajmicama, pa je igrao za Pistojeze, Karareze, Imoleze, Pjaneze, Pro Patriju, SPAL i Sent Galen, gde se konačno raspucao.


tagovi

Emanuel Late LatLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara