Lazetić o Bragi: Čeka nas atomski fudbal

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 16:30

„Znamo da nismo favoriti, ali ćemo probati da pariramo“, kaže trener TSC-a

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Veliko nestrpljenje je vladalo uoči žreba za treće kolo kvalifikacija elitnog takmičenja UEFA. Iako je izbor sveden na četiri moguća protivnika, na iglama su bili svi u Bačkoj Topoli dok nisu saznali sa kim će odmeriti snage na startu kontinentalnog nadmetanja. Istorijski meč očekuje TSC, prvi put će se u Bačkoj Topoli igrati neka evropska utakmica i to baš kvalifikacija za Ligu šampiona. Topolčani su kvalifikacije za Ligu Evrope pre tri godine igrali u Senti, dok je stadion u Bačkoj Topoli još bio u fazi izgradnje. Čast da uveliča ovakav događaj imaće portugalska Braga, odlučeno je na izvlačenju parova u Nionu.

Izabrane vesti

Razne su bile želje u taboru vicešampiona Srbije, iskusni lev bek Nemanja Petrović je priželjkivao Marselj, ali naveo da predoseća Bragu. Predsednik kluba Janoš Žemberi je hteo da to bude Glazgov Rendžers. Na kraju je žreb iznedrio portugalski tim, pa se stručni štab Topolčana odmah bacio na posao i pripremu istorijskog dvomeča.

Saznali smo ime protivnika sada ćemo tek da se bavimo time, skidamo utakmice i pogledamo ih. Osnovne stvari vidimo, Braga je iz godine u godinu u grupnim fazama Lige Evrope i Lige konferencije. Bila je treća prošle sezone u prvenstvu, zadržala je trener, što nam olakšava da je bolje analiziramo. Ostale ekipe su menjale trenera, pa je to možda mogla da bude neka naša prilika. Znamo da nismo favoriti, Braga je to po svemu. Za neke ozbiljnije ocene moramo da pogledamo utakmice“, naveo je trener Žarko Lazetić u izjavi za klupsku televiziju.

Prvi meč je na programu 8. ili 9. avgusta u Portugalu, revanš se igra 15. avgusta u Bačkoj Topoli. Nema sumnje da će TSC arena biti tesna usled velikog interesovanja. Neće izaći Topolčani na duel sa Bragom noseći belu zastavu, pokušaće da sparinguju i pruže maksimum. Poznato je kakav stil gaje portugalski klubovi, a nedavno je i Crvena zvezda odolela timu sa Pirinejskog poluostrva.

Čeka nas spektakl, da ne kažem atomski, ozbiljan fudbal. Pobaćemo da pariramo na način na koji igramo, na svoj način. Braga je ekipa koja igra ofanzivno i otvoreno, biće spektakl na oba stadiona. Probaćemo da spremimo što bolje i da pariramo na tom nivou“, zaključio je Žarko Lazetić.



tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaTSC Bačka TopolaŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara