LE: Kakav je majstor Kostas Fortunis, Vest Hem pao u Pireju! Neshvatljiva glupost Cicana Stankovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 20:58

Marselj slavio sa 3:1

Okliznuli se u Bačkoj Topoli pre petnaestak dana (2:2) i ozbiljno ugrozili šanse za prolaz u drugu fazu takmičenja, međutim večeras su se iskupili. Pirejski crveno-beli zabeležili su veoma važnu pobedu protiv favorita grupe A Lige Evrope - Vest Hema (2:1), što ih ostavlja u trci za jednu od prve dve pozicije.

Ovo je prvi evropski neuspeh prošlosezonskog osvajača Lige konferencije još od maja 2022, kada su pali u Frankfurtu i ostali bez finala Lige Evrope.

Izabrane vesti

Prelep pogodak postigao je jedan od najboljih igrača Olimpijakosa Kostasa Fortunis u 33. minutu. Taj će gol sigurno konkurisati za najlepši ove sezone u LE. Poveli su domaći tada sa 1:0 i trasirali put ka pobedi...

Oli je na 2:0 povisio u poslednjim trenucima prvog dela. Rodni je opalio iz daljine (čini se da je hteo da centrira), Anđelo Ogbona nije baš najspretnije reagovao, i lopta je posle njegove intervencije prevarila Alfonsa Areolu.

Devid Mojes kao po običaju promešao sastav i to se i te kako osetilo u igri engleskog predstavnika. Kada su na teren kročili Lukas Paketa i Mičel Antonio, gosti su postali opasniji. Konačan rezultat postavio je upravo brazilski vezista tri minuta pre kraja.

Mada se igralo skoro 10 minuta u nadoknadi, Čekićari nisu uspeli da izbegnu poraz.

Veoma uzbudljivo bilo je na Velodromu, gde je Olimpik Marselj slavio protiv AEK-a sa 3:1, uz obilatu pomoć austrijskog čuvara mreže srpskog porekla Cicana Stankovića. Ključni detalj ovog susreta dogodio se na isteku sat vremena igre, pri rezultatu 1:1.

Tada je pomenuti Stanković neshvatljivo loše odigrao pas, dodao loptu u noge portugalskom napadaču Vitinji, a onda ga srušio bacanjem u noge. Najgore od svega je to što mu je sudija pokazao put u svlačionicu. (VIDEO)

Amin Arit bio je siguran sa 11 metara...

Vitinja nije samo iznudio taj penal, već je postigao prvi pogodak za Marselj danas na pas ofanzivnog beka Klosa. On je svakako jedan od junaka Olimpikove pobede. Treći gol delo je Žordana Veretua, takođe sa bele tačke.

Ovo je druga pobeda za Đenara Gatuta otkako je preuzeo francuskog velikana.

U okviru grupe H prve bodove osvojio je norveški Molde. Na Aker stadionu stradao je Heken - 5:1.

LIGA EVROPE – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Olimpijakos - Vest Hem 2:1 (2:0)

/Fortunis 33, Rodni 45+1 - Paketa 87/

TSC - Frajburg 1:3 (1:0)

/Petrović 13 - Grifo 49pen, 58, 73/

GRUPA B

Olimpik Marselj - AEK 3:1 (1:0)

/Vitinja 27, Arit 60pen, Veretu 69pen - Pineda 55/

21.00: (1,42) Brajton (5,00) Ajaks (8,00)

GRUPA H

Molde - Heken 5:1 (3:1)

/Gulbrandsen 6, Volf Ejkrem 27, 55, Brejvik 30, Bjernbak 90+3 - Sinko 21/

21.00: (1,20) Bajer Leverkuzen (7,75) Karabak (13,0)



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara