Leaova lepotica protiv Atalante (Reuters)
Leaova lepotica protiv Atalante (Reuters)

Leao golčinom skinuo petomesečnu golgetersku paučinu u Seriji A, Atalanta preživela San Siro (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 22:51

Portugalac jedan od retkih nadahnutih pojedinaca Milana, Žiru skrivio penal za izjednačenje Atalante

Prepreku u plej-ofu Lige Evrope oličenu u Renu, Milan je uspešno precrtao iako dojam u dvomeču nije bio ubedljiv. A umesto da poraz iz Francuske izbrišu, a dobar žreb u vidu izvlačenja praške Slavije proslave u 26. kolu Serije A protiv Atalante, Rosoneri su joj doyvolili da preživi San Siro - 1:1.

Mnogo je kritika na račun Rafaela Leaa napisano i izrečeno ove sezone, jer ih je Portugalac pristupom na terenu objektivno i zaslužio. Jeste umeo da bude ključni čovek Piolijevog tima u nekolicini mečeva, ali objekvivno nije uspevao ni da se približi formi i kontinuitetu koji su ga krasili prošle i pretprošle sezone. Večeras je ipak, bio jedna od retkih svetlih tačaka u igri Milana. Prvenstveno zbog golčine iz trećeg minuta kojojm je skinuo golgetersku paučinu koja je od 23. septembra i meča sa Veronom postajala sve gušća i razgranatija.

Izabrane vesti

Nakon što je umešno, ali i uz dozu sreće ostavio iza sebe dvojicu rivala, Leao je probušio golmana Karnesekija i delovalo je da bi Milan mogao da se osveti Atalanti za poraz iz prvog dela sezone kada ga je u Bergamu na kolena majstorskom štiklom bacio Luis Murijel. Međutim, Rosoneri osim Leaa koji je najkonkretnije pokušavao da ugrozi gol gostiju ili pripremi pogodak saigračima, nisu imali nadahnutog fudbalera.

Teo Ernandez nije uspevao da preseče linije i napravi pometnju u protivničkoj trećini, Kristijanu Pulišiću nedostajalo je konkretnosti, Olivije Žiru bio je gotovo potpuno bezopasan, čak je pred kraj prvog poluvremena ozbiljno naštetio ekipi. Može da se polemiše da li je kontakt koji je ostvario sa protivničkim igračem bio dovoljno intenzivan da se svira jedanaesterac, ali je sudija Danijele Orsato to učinio nakon gledanja snimka, a Teun Kopmajners poravnao rezultat pred odlazak na odmor.

Gasperinijeva ekipa je u drugom delu bila potpuno bezopasna, a Milan pobedu počeo da juri ceo plen u završnih pola sata. Stali su u taj vremenski okvir pokušaji Kalabrije, Pulišića, Loftus Čika i Žirua. Kalabrijin iz 61. i Loftus Čikov petnaest minuta kasnije zaustavio je golman gostiju, Pulišićev je otišao pored stative, a Žiruov blokirala odbrana.

Sudeći po odnosu snaga na terenu, činjenici da je iza sebe ima energiju San Sira, te da treći put uzastopno nije pobedio u svim takmičenjima, Piolijev tim ima i te kako za čim da žali. Ipak, ako će iz vizure onih što im je čaša polu-puna, Milan, koji nije faktor u već rešenoj šampionskoj trci, je petoplasiranu Atalantu zadržao na sedam bodova zaostatka.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)

/Fabijan 27, Frojler 65/

Subota

Sasuolo - Empoli 2:3 (0:1)

/Pinamonti 54 penal, Ferari 77 - Luperto 11, Nijang 64 penal, Bastoni 90+3/

Salernitana - Monca 0:2 (0:0)

/Maldini 78, Pesina 83/

Đenova - Udineze 2:0 (2:0)

/Retegi 36, Bani 40/

Nedelja

Juventus - Frozinone 3:2 (2:2)

/Vlahović 3, 32, Rugani 90+5 - Kedira 14, Brešanini 27/

Kaljari - Napoli 1:1 (0:0)

/Luvumbo 90+6 - Osimen 65/

Leče - Inter 0:3 (0:1)

/Martines 15, 56, Fratezi 54, De Fraj 68 /

Milan - Atalanta 1:1 (1:1)

/Leao 3 - Kopmajners 42/

Ponedeljak

18.30: (1,95) Roma (3,35) Torino (4,20)

20.45: (2,40) Fjorentina (3,35) Lacio (3,25)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

ac milanRafael LeaoAtalanta

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara