©Reuters
©Reuters

Lenovih sedam odbrana za surovu osvetu na Emirejtsu! Arsenal ispustio pobedu sa igračem više, Junajted preokrenuo 0:2 protiv Foresta

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.08.23. | 18:13

Tobdžije remizirale sa Fulamom (2:2), Crveni đavoli uzeli sva tri boda protiv Notingema, iako su imali ozbiljan zaostatak (3:2)

Odlučio je Arsenal prošlog leta da se odrekne usluga Bernda Lena, proda ga Fulamu za 3.600.000 evra, kako bi pružio poverenje Aronu Remsdejlu. Nemac je danas dočekao svojih pet minuta i sa čak sedam odbrana bio najzaslužniji što su Tobdžije osvojile samo bod na svom Emirejtsu u trećem kolu Premijer lige - 2:2 (0:1).

Kriv je Leno, ali još više Arsenalovi igrači i njihov trener Mikel Arteta, s obzirom da su Tobdžije uspele da naprave preokret na ovom meču, ali potom i da prime gol sa igračem više na terenu, što je nedopustivo za tim ovakvog kvaliteta i tako ozbiljnih ambicija.

Izabrane vesti

Arsenal je krenuo neverovatnim kiksom Bukaja Sake u prvom minutu utakmice, koji je predao loptu unazad, ali ispred svog šesnaestarca, što je samog pred golom ostavilo Andreasa Pereiru. Brazilac je hladnokrvno reagovao, video da je Aron Remsdejl loše postavljen, a onda mu je u bliži ugao poslao loptu koja je lagano ušla u mrežu.

Tobdžije su nakon toga napadale svim silama, ali je Bernd Leno sve uspevao da odbrani. Nemac je meč okončao sa šest uspešnih intervencija, ali nije uspeo da zaustavi i udarac Bukaja Sake iz jedanaesterca 70. minutu utakmice.

Samo tri minuta nakon prvog, Enketija ja doneo potpuni preokret Tobdžijama na asistenciju Vijeire, pa je u tom trenutku delovalo da domaćin u potpunosti ima situaciju u svojim rukama. A posebno nakon iskuljučenja u 83. minutu.

Ipak, brojčana nadmoć kao da je potpuno opustila domaće igrače, koji su dozvolili veliki propust kod kornera u 87. minutu. Harison Rid je pronašao Žoaa Paljinju, koji je odlično reagovao i postavio konačan rezultat utakmice.

Do kraja meča je moglo da bude još golova, i to na obe strane. Fulam je u sedmom minutu nadoknade, kada je Adama Traore izbio sam pred protivnički gol, ali je Remsdejl uspeo da odbrani. Sa druge strane, Fabio Vijeira je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je zablistao Leno i definitivno overio novi bod svom timu u ovo sezoni.

Ono što nije uspeo Arsenal, jeste Mančester Junajted, koj je gubio sa 0:2 još u četvrtom minutu meča sa Notingem Forestom, ali je uspeo da napravi preokret i slavi sa 3:2.

Ipak, morao je sastav Erkika ten Haga sebi prvo da zagorča život, pa tek onda da počne ozbiljno da igra fudbal. Ipak, Crveni đavoli su u drugom i četvrtom minutu utakmice reagovali praktično amaterski u defanzivi. Prvo su kod svog kornera dozvolili da se otvori kontranapad, koji je posle dodavanja Gibs Vajta u pogodak pretvorio nezaustavljivi Taivo Avonji.

Lošoj postavci kod prvog gola prilično je kumovao Aron Van Bisaka, koji je samo dva minuta kasnije podbacio i kod defanzivnog prekida. Skraćeni korner je izveo dvostruki asistent Gibs Vajt, Van Bisaka se bukvalno sklonio da ga ne pogodi lopta, i nije ga pogodila, ali zato jeste Vilija Bolija, koji je nehotično duplirao prednost svog tima.

Udarac u prva četiri minuta jeste bio težak, ali je bilo dovoljno vremena da se domaćin konsoliduje i krene ka potpunom preorketu. Prvi pogodak Junajteda stigao je u 17. minutu, posle prodora Rašforda i dobre reakcije Kristijana Eriksena, a drugi na samom početku drugog poluvremena, kada su igrači Junajteda prezentovali sjajnu akciju iz prekida. Na kraju, Bruno Fernandes je spustio loptu pred protivnički peterac, gde je na pravom mestu bio Kasemiro.

U tom trenutku verovatno niko na stadionu više nije imao dilemu da li će doći do potpunog preokreta, a posebno u 67. minutu, kada je crveni karton zaradio neoprezni Džo Voral. Juajted je dodatno dodao gas, a u 76. minutu Danilo je naivno zakačio Rašforda u protivničkom šesnaestercu, pa je arbitar Etvel pokazao na belu tačku. Brecizan je bio Bruno Fernandes, koji je posle asistencije zabeležio i pobedonosni pogodak na meču.

Brentford je vodio golom Šadea od 18. minuta, ali nije izdržao pritisak Kristal Palasa u nastavku meča, a posebno u drugom poluvremenu, pa su gosti stigli do zasluženog izjednačenja zahvaljujući Joakimu Andersenu u 76. minutu utakmice. Potpuno otvoren meč gledali smo na Gudison Parku, gde su i Everton i Vulerhempton jurili ceo plen, a na kraju je igrač odluke bio Austrijanac srpskog porekla Saša Kalajdžić, koji je odlično reagovao na centaršut Pedra Neta i glavom u 87. minutu doneo velika tri boda Vulvsima.

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)

/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

Bornmut - Totenhem 0:2 (0:1)

/Medison 17, Kuluševski 63

Arsenal - Fulam 2:2 (0:1)

/Saka 70pen, Enketija 73 - Pereira 1, Paljinja 87/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Šade 18 - Andersen 76/

Everton - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Kalajdžić 87/

Mančester Junajted - Notingem Forest 3:2 (1:2)

/Eriksen 17, Kasemiro 52, Fernandes 76 - Avonji 2, Boli 4/

18.30: (1,55) Brajton (4,40) Vest Hem (6,50)

Nedelja

15.00: (3,20) Barnli (3,40) Aston Vila (2,25)

15.00: (15,0) Šefild Junajted (7,25) Mančester Siti (1,18)

17.30: (2,35) Njukasl (3,70) Liverpul (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bernd Leno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara