©AFP
©AFP

Leverkuzen ipak hoće zamenu za Bonifejsa, i to igrača koji nema gol od početka sezone

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 12:41

Napadač Betisa želja lidera Bundeslige

Tokom vikenda iza nas, usled nove pobede Leverkuzena i poraza Bajerna, razilka između dve vodeće ekipe u Bundesligi uvećala se na sedam bodova, međutim zaliha koju imaju izabranici Ćabija Alonsa ispostavila se kao nedovoljna da zaslepi rukovodstvo Bajera, te je lider šampionata Nemačke odlučio da krene u potragu za napadačem. Usled povrede Viktora Bonifejsa, u Leverkuzenu se nametnulo pitanje alternativne opcije, a posle inicijalnog stava da će se osloniti na raspoložive snage, u Bajeru su okrenuli kurs i krenuli u potragu za špicom.

Potencijalni novajlija imaće neugodan zadatak da nadomesti impresivan učinak Nigerijca koji je na 16 utakmica postigao 10 golova uz sedam asistencija, a španski ABC otkriva da je prvi izbor Borha Iglesijas iz Betisa.

Izabrane vesti

Bundesligaška monotonija kada je u pitanju borba za tron apsolutno je razbijena ove sezone. Potpuno iz drugog plana, Leverkuzen je bacio u senku konkurente za najviši plasman na čelu sa Bajern Minhenom, a jedan od igrača koji su u velikoj meri doprineli dosadašnjim rezultatima je Viktor Bonifejs. Nigerijski centarfor idealno se adaptirao na novu sredinu po dolasku iz Sen Žiloaza, te je upisao u dosadašnjem delu bundesligaške trke upisao deset golova uz sedam asistencija, ipak fenomenalan period prekinula je povreda koja je istovremeno postala izvor glavobolja rukovodstva Leverkuzena.

Posle povrede koju je Bonifejs zadobio pripremajući se za Afrički kup nacija usledila je vest da će Nigerijac biti prinuđen na operaciju aduktora i da ga očekuje pauza do početka aprila. Inicijalna zamisao kluba bila je da se osloni na tranutno raspoložive snage, ali usled činjenice da bi sav teret pao na jedinog spremnog špica - Patrika Šika, ova ideja se brzo ispostavila kao loša. Usledila je potraga za adekvatnim rešenjem, na radar je dospeo Norvežanin Havard Nilsen iz Hanovera, igrač za kojeg je jasno da nije kapacitet dovoljan da se Bajer u potpunosti osloni na njega u teškoj borbi za vrh, te je vrlo brzo fokus preusmeren na druge opcije od kojih je pol poziciju zauzeo Borha Iglesijas.

Kako navodi španski ABC, napadač Betisa je iz perspektive čelnika Leverkuzena idealna zamena usled fizičke snage i sposobnosti da sačuva loptu. Takođe, centarfor Andalužana privukao je pažnju egzekutorskim sposobnostima u ranijem periodu, iako trenutno ne može da se pohvali da je u idealnoj formi što svedoči da još čeka prvi prvenstveni gol u aktuelnoj sezoni. U Nemačkoj su uvereni da bi Borha upravo u Leverkuzenu mogao da se vrati na željeni kolosek i popravi učinak s obzirom na to da je prethodne tri sezone završavao uz dvocifren broj golova nakontu.

Golgeterski post je uticao da Iglesijas izgubi ulogu startera, te upravo trenutni status napadača iz perspektive nemačkog kluba može da bude prelomni faktor pri donošenju odluke, međutim prepreka u pregovorima mogla bi da bude to što Betis želi da proda napadača, dok je zamisao Bajera da ga dovede na pozajmicu.

Rasplet čitave situacije još deluje daleko, ali je izvesno da će lider bundeslige morati da reguje što pre, kako bi ostao konkurentan Bajernu za koji je sedam bodova zaostatka, uz utakmicu manje, lak zalogaj.


tagovi

BetisBajer LeverkuzenBorha Iglesijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara