Fudbaleri Lila proslavljaju pogodak (Screenshot - twitter.com)
Fudbaleri Lila proslavljaju pogodak (Screenshot - twitter.com)

Lil prekinuo seriju Avra, Tuluz se konačno probudio i razbio Mec (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 17:11

Podela plena u na Alijanc Rivijeri u meču bez golova, Nica i dalje neporažena

Posle slabog početka, Avr je ušao u seriju dobrih rezultata, vezao četiri utakmice bez poraza, ali je tom nizu došao kraj. Lil ga je poptuno nadigrao pred njegovim navijačima i zasluženo slavio 2:0.

Doge su do trećeg trijumfa u sezoni došle posle golova u idealnim trenucima. Poveli su fudbalerli Lila u smiraj prvog, a duplirali vođstvo početkom drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Igrao se 40. minut kada je Edon Žegrova postigao sjajan pogodak. Krenuo je u prodor po desnom boku, zalomio u sredinu i namestio loptu na levicu, opalio snažno i efektno poslao loptu u dalji ugao protivničkog gola.

Sve što je Avr isplanirao u pauzi, palo je u vodu za samo sedam minuta, pošto je Joan Salmije zatresao sopstvenu mrežu za 0:2 na semaforu. Do kraja nije bilo izglednijih prilika, pa su Doge došle do tri boda.

Još ubedljiviji je u 7. kolu francuske Lige 1 bio Tuluz, koji je prekinuo seriju loših rezultata pobedom od 3:0 protiv Meca.

Gosti su duel dočekali u daleko boljoj formi, ali Tuluz je bio inspirisan na Munisipalu i navijačima podario najbolju partiju od starta sezone.

Igrao se 31. minut kada je Niklas Šmidt načeo goste, da bi 12 minuta kasnije Tejs Dalinga posle sjajne reakcije duplirao prednost domaćeg sastava. Posle centaršuta Mikela Deslera se odlično snašao pred golom rivala i sa ivice peterca zatresao mrežu.

Napravio je Mec trostruku izmenu posle pauze, zaigrao bolje, ali nije to materijalizovao. Tačku je efektnim pogotkom u 82. minutu stavio Frank Mažri. Odlično je prihvatio loptu u kaznenom prostoru rivala i iz okreta opalio. Probušio je golmana gostiju snažnim udarcem i postavio konačan rezultat.

Za razliku od pomenutih duela, susret timova iz vrha tabele okončan je bez pobednika i golova. Nica je dočekala najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka francuskog prvenstva, Brest, ali su mreže mirovale - 0:0.

Domaćin je bio nešto bolji, ali izostale su prave šanse na Alijanc Rivijeri. Prvi su pripretili gosti u osmom minutu, kada je Žeremi Le Duaron prošao pored dva čuvara i sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Nica je uzvratima 12 minuta kasnije, kada je Gaetan Labord tukao posle preciznog centaršuta, ali je Marko Bizo sjajno reagovao i sačuvao mrežu. Do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika, te su oba sastava morala da se zadovolje podelom plena.

FRANCUSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Strazbur - Lans 0:1 (0:1)

/Vai 16/

Subota

Klermon - PSŽ 0:0

Monako - Olimpik Marselj 3:2 (2:2)

/Akliuš 8, 52, Balogun 23 - Endiaje 1, Žigo 18/

Nedelja

Rems - Lion 2:0 (1:0)

/Munetsi 45+1, Abdelhamid 71/

Avr - Lil 0:2 (0:1)

/Žegrova 40, Salmije 52ag/

Nica - Brest 0:0

Tuluz - Mec 3:0 (2:0)

/Šmidt 31, Dalinga 43, Mažri 82/

17.05: (3,00) Lorijan (3,50) Monpelje (2,45)

20.45: (1,55) Ren (4,30) Nant (6,75)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara