(Reuters)
(Reuters)

Liverpul je plesao po ivici, milimetri u 89. minutu slomili Ajaks (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.09.22. | 23:05

Zaslužena pobeda Redsa na kraju

Posle katastrofe u Napulju, Liverpul je znao da večeras nema prva na kiks kući protiv Ajaksa iako je tek drugo kolo jer je ovo prilično jaka grupa u kojoj su još i Glazgov Rendžersi spremni da pomrse konce nekom od favorita.

Holandski velikan je došao na Enfild osokoljen ubedljivom pobedom nad Škotima i spreman da se nadigrava ali na kraju je kapitulirao. Minuti i milimetri su delili Ajaks od boda na Enfildu ali je Liverpul na kraju zasluženo slavio 2:1 jer je bio bolji za taj jedan gol.

Izabrane vesti

Odlučio se Klop da obe „devetke“ Nunjeza i Firmina ostavi na klupi, da krene sa Žotom uz Salaha i Dijaza, a u prvu postavu su se vratili oporavljeni Tijago Alkantara i Žoel Matip umesto užasnog Gomeza. Koda Ajaksa nije bilo nikakvih iznenađenja i izašla je ista startna postava koja je pre šest dana pregazila rendžerse. Zanimljivo je i da su ekipe kao kapiteni izveli Van Dajk i Tadić koji su bili saigrači u 98 utakmica u Groningenu i Sautemptonu.

Očekivano, oba tima su pokušali visokim pritiskom. Ludački se trčalo u prvih desetak minuta, posed je bio izjednačen, Ajaks je prvi pripretio preko Kudusa a Liverpul poveo preko Salaha u 17. minutu. Luis Dijas je lako nadskočio Timbera, spustio loptu Žoti, a ovaj izbacio u šansu Egipćanina koji je prekinuo golgeterski post u Ligi šampiona.

Ali vođstvo domaćih nije uplašilo goste iz Amsterdama koji su desetak minuta kasnije stigli do izjednačenja. Akcija je krenula iz poslednje linije, nastavila se preko levog krila odakle je Berhujs našao Kudusa na penalu, a momak u sjajnoj formi se okrenuo i zakucao projektil pod prečku Liverpulovog gola. Čak 26 dodavanja gostujućih fudbalera je prethodilo Kudusovom golu...

Imao je Liverpul šanse preko Aleksander Arnolda i Van Dajka da opet povede do poluvremena ali se Ajaks odbranio. Dobro su Redsi igrali ali im je očigledno nedostajala oštrina u završnici. Tek kada je Klop u 66. minutu uveo Nunjeza i Firmina i naredio promenu formacija na 4-2-3-1, Redsi su počeli da deluju konkretnije. Iakmo je Ajaks tada imao sjajnu priliku preko Blinda da povede ali je njegov udarac glavom završio pored stative.

Poslednjih desetak minuta je višena totalna ofnaziva domaćeg tima. Darvin Nunjez je propustio sjajnu priliku, potom je Pamsver srečio Luisa Dijasa da pogodi prazan gol, a onda je Salah uzdrmao stativu. Kada je delovalo da su svi Liverpulovi brodovi otplovili, prekid se pokazao kao spas.

Opet je igra glavom bila fatalna za Kopljanike. Žoel Matip je u 89. minutu bio najviši u skoku i poslao loptu u gol koju je sa gol-linije skinuo Meksikanac Sančez. Ali je zakasnio koji milimetar jer je video tehnoglija odmah javila da je lopta ptrešla crtu i da je Liverpul postigao gol.

Za Ajaks više nije bilo vremena, a Redsi su su izvukli iz neprijatne situacije... Tek će da kuva u ovoj grupi. Napoli sutra gostuje u Glazgovu.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

GRUPA A

Utorak

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

/Salah 17, Matip 89 - Kudus 27/

Sreda

21.00: (4,60) Rendžers (3,70) Napoli (1,85)




tagovi

Žoel MatipMohamed KudusMohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara