Screenshot - twitter.com/FulhamFC; twitter.com/BrentfordFC
Screenshot - twitter.com/FulhamFC; twitter.com/BrentfordFC

Londonci se pohvalili: Diop u Fulamu za 17.800.000, Damsgor u Brentfordu za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.08.22. | 22:04

Vest Hem i Sampdorija bi mogli i dodatno da zarade

Senzacionalnim remijem sa Liverpulom ekipa Fulama otpočela je novu sezonu (2:2). Najveće zasluge za sjajan početak idu na račun dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića. Nastavio je povratnik u Premijer ligu da oduševljava navijače, pa je danas predstavio još jedno veliko pojačanje. Iz Vest Hema je za cifru od 17.800.000 evra (bez bonusa) stigao francuski defanzivac Isa Diop.

U isto vreme se još jedan londonski klub pohvalio novom akvizicijom. Brentford je nastavio odlično da se pojačava, pa je za 15.000.000 evra (bez bonusa) iz Sampdorije angažovao danskog reprezentativca Mikela Damsgora.

Izabrane vesti

Fulam se u dominantnom maniru vratio u elitni rang, a iako je sezona tek počela, stvara se utisak da bi konačno mogao da se zadrži duže u društvu najboljih. Odlično je nadogradio ekipu pojačanjima, a kada se posle dolaska Diopa podvuče crta potrošio je 56.400.000 evra.

Potpisao je 25-godišnji defanzivac dugoročan ugovor. Obavezao se na vernost Kolibašima do leta 2027. godine. Izrazio je veliko zadovoljstvo zbog prelaska u četu Marka Silve.

"Veoma sam srećan što sam se pridružio Fulamu. Nadam se da je pred a mnom veoma dobro poglavlje u karijeri. Želim da se bacim na posao što pre i da treniram sa timom", rekao je snažni štoper koji je u Engleskoj već četiri godine.

Diop je kao veliki talenat stigao leta 2018. godine u Vest Hem za 25.000.000 evra. Prilično je oscilirao, ali je pokazao da ima ozbiljan potencijal. Prošle sezone je ipak odigrao samo 12 utakmica u Premijer ligi, a ovog leta je u redove Čekićara stigao i Marokanac Najef Agerd za 35.000.000 evra. Postalo je jasno da neće imati prostora, pa je odlučio da promeni adresu u glavnom gradu Engleske.

Iza sebe ima 119 utakmica u dresu Vest Hema, postigao je osam golova i upisao tri asistencije. Nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za zadnju liniju Fulama, koju su ovog leta ojačali i iskusni Šejn Dafi iz Brajtona (pozajmica), kao i desni bek Kevin Mbabu iz Volfsburga (5.500.000 evra).

Diop je sedmo pojačanje tima sa Krejven Kotidža, a pored pomenutih defanzivaca ugovore sa klubom potpisali su i Žoao Palinja iz Sportinga (20.000.000 evra), Andreas Pereira iz Mančester junajteda (9.500.000 evra), golman Bernd Leno iz Arsenala (3.600.000 evra), izraelski ofanzivac Manor Solomon iz Šahtjora (pozajmica).

Istog dana, u komšiluk je stiglo verovatno i najveće pojačanje u tekućem prelaznom roku. Mikel Damsgor je oduševljavao u dresu danske reprezentacije prethodnih godina. Očekvali su u Sampdoriji više od njega (49 nastupa, dva gola i četiri asistencije), ali se čini da bi kod zemljaka Tomasa Franka mogao da eksplodira.

"Mikel je, prema mom mišljenju, klasično pojačanje Brentforda. Mlad igrač, velikog potencijala. Znamo da može da dosegne najviši nivo, imamo stručni štab sa potrebnim iskustovm i radujemo se radu sa njim. Pokazao je talenat u Nordsjelandu i Sampdoriji, kao i na Evropskom prvenstvu minulog leta, gde je odigrao fantastično za Dansku. Povrede su ga sputale prethodne godine, ali videli smo da je izrazito vešt igrač, koji može da trči sa loptom i odlično je kontroliše. Sposoban je da stvara i postiže golove, ima mogućnost da protriči sa loptom pored igrača. To je sjajan adut za svaku ekipu. Stvaraće nam šanse, odličan je u iznošenju lopte sa malog prostora, što će nam takođe odgovarat. U našem 4-3-3 sistemu može da igra kao osmica i desetka. Može da igra i na krilu. Sjajan je momak, želi da radi, da se bori za tim i napreduje", rekao je Frank.

Brentford i ove godine pažljivo bira pojačanja, traži isključivo igrače koji će se uklopiti u dobro razvijeni sistem, a krilni fudbaler iz Danske predstavlja peto letnje pojačanje, posle Kina Luis Potera iz Hala (19.000.000 evra), Erona Hikija iz Bolonje (16.500.000 evra), Tomasa Strakoše iz Lacija (slobodan igrač) i Bena Mija iz Barnlija (slobodan igrač).



tagovi

Mikel DamsgardIsa DiopLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara