Lovro Majer (©AFP)
Lovro Majer (©AFP)

Lovro Majer: Ne brinite za Hrvatsku, protiv Kanade ćemo više rizikovati

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 15:12

Vezista hrvatske reprezentacije kaže da se fudbal ne igra za procente već za konkretne stvari

Grupa za koju su mnogi prognozirali da bi mogla da bude i te kako zanimljiva, donela je remi bez golova na startu. I zakomplikovala život Hrvatskoj koja je na papiru jedan od favorita.

Maroko se pokazao kao vrlo ozbiljan i nezgodan protivnik pa vicešampioni sveta nemaju mnogo razloga da budu nezadovoljni remijem. 

Izabrane vesti

Svesni su i oni da su naišli na opasnog rivala.

„Čvrsta utakmica, ali nije ovo bilo naše najbolje izdanje. Maroko ima dobru ekipu. Nisu nas iznenadili jer smo znali da je to jako kvalitetan tim sa mnogo igrača u svetskim klubovima. Dobro su organizovani, dobro su se branili, a i napred su bili prilično solidni“, rekao je Lovro Majer novinarima posle utakmice.

Da li ste osvojili bod ili izgubili dva?

„Ne bih rekao da smo loše izgledali, ali nismo odigrali kako znamo i na kraju eto... Bod. Hteli smo tri boda, ali ne možemo biti nesrećni ni sa jednim. Sad kad se završila utakmica, imamo utisak da je trebalo da preuzmemo više rizika. Ali lako je to reći, a nije lako uraditi na terenu. Prva utakmica je uvek teška i nije lako previše rizikovati“.

Imala je Hrvatska u drugom poluvremenu loptu u posedu preko 70 odsto, ali nije stvorila konkretne šanse. Mozzart Sport je pitao Majera zašto je bila takva jalovost u završnici?

„Nekada taj procenat ništa ne znači. Ne igra se fudbal za procente i ko će imati više loptu kod sebe nego za šanse golove i konkretne stvari. Sada treba da vidimo gde nismo bili dobri, šta možemo da popravimo i u sledeće dve utakmice bi to trebalo da bude puno bolje“.

Treba li sada da se brinete za prolaz grupe? Sledeći meč protiv Kanade nosi imperativ pobede.

„Ne moramo da se brinemo. Verujem da ćemo da pobedimo Kanadu i da ćemo da prođemo grupu. Sve zavisi od nas i verujem. Moramo da idemo na pobedu protiv Kanade i uzeti mnogo više rizika nego što je to sada bio slučaj“.

Posle Saudijske Arbije juče, sada je Maroko iznenadio. Da li arapske ekipe igraju sa posebnim motivom zbog mesta na kojem se održava Mundijal?

„Ne bih rekao. Jedino što je drugačije je to što imaju mnogo više navijača i bolju podršku. Videli ste danas atmosferu. Ali, ne mogu zbog toga da kažem da su bili više motivisani od nas. Verujem da ne postoji ekipa koja igra sa većim motivom od nas. Znamo šta moramo da popravimo i verujem da će to biti dobro na kraju“, rekao je Majer.


tagovi

Katar2022Lovro Majerfudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara