Lučani spremaju najveći transfer u istoriji: Za srpskog Genduzija traže 800.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 17:37

Crvena zvezda opipala puls kada je reč o potencijalnom angažovanju Đorđa Gordića

Malo je igrača tokom jesenje sezone u Superligi, ne računajući Crvenu zvezdu i Partizan, skrenulo pažnju na sebe. Najveći uspon je zabeležio Mihailo Banjac, vezista TSC-a za koga je interesovanje pokazao srpski šampion, ali je odustao (bar za sada) posle saznanja da Topolčani traže obeštećenje od 1.000.000 evra. Veruje se u dalji napredak Uroša Kabića iz Vojvodine, dok su brojni skauti i menadžeri, kao nikada pre obitavali po Dragačevu i Lučanima. Razlog je Đorđe Gordić, momak rođen 2004. godine, koji je tokom jeseni pokazao da je spreman da igra seniorski fudbal.

I ne samo da je pokazao, već je ozbiljno skrenuo pažnju na sebe lakim korakom, dobrim pregledom igre i tehnikom. Do te mere da su Italjani pre mesec dana lansirali vest o potencijalnom interesovanju Atalante. Svesni su u Lučanima da posle dužeg vremena imaju kapitalca iz omladinske škole, i da bi vrlo lako mogli da obore klupski rekord kada je u pitanju prodaja. Posebno što je Đorđe Gordić bio vrlo zapažen protiv Crvene zvezde i Partizana.

Izabrane vesti

Do sada je neprikosnoven bio nekadašnji golman mlade reprezentacije Srbije Dragan Rosić, koji je prodat leta 2020.godine španskoj Almeriji za 500.000 evra. Daleko iza su Neven Marković (Vaslui 250.000 evra), te Miloš Šatara.

Gordić, koga u redakciji zovemo srpski Genduzi, ima ozbiljan potencijal za prodaju zbog godina. Nema još 18, a ove jeseni je odigrao 11 seniorskih mečeva i postigao jedan gol. Zapažen je bio i u sudaru sa vršnjacima.

Prema informacijama MOZZART Sporta čelnici Mladosti iz Lučana, predvođeni sivom eminencijom tog kluba Neškom Milovanovićem, veruju da mogu da mladog vezistu prodaju za 800.000 evra. Navodno su zainteresovanim klubovima čak poručili da ispod te cene ne dolaze na pregovore. Jasno i zbog čega, znaju u Dragačevu da bi Gordić u slučaju da nosi dres beogradskih velikana vredeo najmanje 2.000.000 evra.

Gordić trenutno boravi u Antaliji na pripremama za lučanskim klubom, ali ne znači da će tu u ostati. Trka je tek počela, mada je prelazni rok u većini evropskih zemalja pri kraju.

Puls upravi Mladosti opipala je i Crvena zvezda. Ne u vidu zvaničnih pregovora, nego su čelnici srpskog šampiona želeli da čuju kako razmišljaju njihove kolege iz Dragačeva. Prvi kontakt ih nije obradovao.

Inače, skauting služba Crvene zvezde, posle dužeg praćenja, istakla je da bi omladinski reprezentativac Srbije mogao da odgovori zahtevima u velikom klubu. I da su takvi igrači u Superligi vrlo retki.

 Apostrofiran je njegov ogroman radijus kretanja, kao i laka rešenja u završnici akcija... Ali više od nezvaničnog razgovora nije se išlo. Oba kluba su trenutno u Antaliji. Možda se i nešto rasplete, možda Zvezda čeka kraj pijace u najvećim zemljama, kako bi krenula nešto konkretnije. Mada je u Ljutice Bogdana gužva.


tagovi

Đorđe GordićNeško Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara