Trent Aleksander Arnold (©Reuters)
Trent Aleksander Arnold (©Reuters)

Lud meč na Enfildu: Liverpul od poraza do pobede za 80 sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 17:07

Fulam vodio do 87. minuta, ali na kraju ostao praznih šaka...

Kriza je evidentna i to niko ne može da ospori, ali malo koga će to zanimati u ovom trenutku, jer Liverpul je cilj ostvario! Upisao je tri boda, zadržao korak za Arsenalom u borbi za titulu, samo što je na putu do pobede provozao navijače na emotivnom rolerkosteru, priredivši im završnicu za infarkt!

Luda utakmica na Enfildu! Fulam se dva puta vraćao iz zaostatka u prvom poluvremenu, u nastavku čak i poveo, sve do 87. minuta imao tri boda u džepu, ali su Redsi u svega 80 sekundi preokrenuli rezultat i umesto poraza upisali pobedu u 14. kolu Premijer lige – 4:3 (2:2).

Izabrane vesti

Ume Trent Aleksander Arnold da iznervira pristalice Liverpula neodgovornom igrom u defanzivi, ali sve nadoknadi pred protivničkim golom. I zato ga i ovog popodneva slave na Enfildu. Još jednom! Protiv Mančester Sitija mu je u prošlom kolu doneo bod na Etihadu, večeras protiv Fulama najavio trijumf u uvodnoj fazi meča, da bi ga u samoj završnici meča i potvrdio! Kao i obično, na spektakularan način. Drugačije, izgleda, ni ne ume da postigne gol, što je u dva navrata demonstirao i protiv Fulama.

Prvi put već u 20. minutu. Iz slobodnog udarca kod kojeg bi većina fudbalera vrlo verovatno pokušala da centaršutem proigra saigrača u šesnaestercu, engleski defanzivac se odlučio na šut. I to kakav! Odmeren, precizan, kao da je loptu navodio daljinskim upravljamčem i od prečke je poslao iza Lenovih leđa (gol pogledajte OVDE). Nije Nemac ništa mogao tada, a nemoćan je bio i dvadesetak minuta kasnije kada je raketu Aleksisa Makalistera sa tridesetak metara uspeo samo da ulepša paradom (gol Argentinca pogledajte OVDE).

Dva projektila jesu uzdrmala Fulam, ali ga nisu i ošamutila. Izabranici Marka Silve uspeli su oba puta da se rezultatski vrate, mada su im u tome pomogli i Kuimin Keleher i Darvin Nunjez. Keleher jer je, ukoliko namerava da se izbori za ozbiljniju minutažu na Enfildu, u odsustvu Alisona morao bolje da reaguje kod golova Harija Vilsona iz 24. minuta i Kenija Tetea u nadoknadi prvog dela. Nunjez jer je sredinom drugog dela, dok su gosti ozbiljno "visili", propustio da ih vrati na pod.

Ne vredi, i dalje je onaj stari. Taman što napravi korak napred, vrati se dva unazad. Tri gola tokom reprezentativne pauze postigao je za proboj Urugvaja na drugo mesto južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal, a onda ovog popodneva dva promašio dva zicera koje mu je pospremio Mohamed Salah. I kako to obično biva, posebno na najvišem nivou, usledila je kazna. Tom Kerni je u 80. minutu zavrnuo sa boka na drugu stativu, a Bobi De Korova Rid nadskočio Kostasa Cimikasa na drugoj stativi.

Liverpul u nokautu i Jirgen Klop u nedostatku boljih opcija u 83. minutu šalje na teren Vatarua Enda, iako ni sam nije mogao da nasluti da će upravo Japanac četiri minuta kasnije prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca biti potpisnik još jednog evrogola, ovog puta za izjednačenje (gol pogledajte OVDE), ali i inicijator preokreta, koji će doći svega osamdesetak sekundi kasnije. Gužva pred golom Fulama, De Kordova Rid je uspeo da izbije loptu sa druge stative, ali je poslao pravo na nogu Aleksander Arnoldu, koji ju je primio na koleno i volej udarcem pogodio bliži ugao za delirijum na Enfildu.

Uzbudljivo i neizvesno bilo je i na Stamford Bridžu, gde je posle velike drame Čelsi savladao Brajton - 3:2 (2:1). Imali su Plavci sve u svojim rukama već posle prve polovine prvog poluvremena, golovima Enca Fernandeza i Livaja Kolvila u razmaku od četiri minuta stekao kapitalnu prednost, ali ju je dešavanjima pred odlazak na odmor ugrozio.

Fakundo Buonanote je u u 43. minutu prepolovio zaostatak Brajtona, da bi Konor Galaher samo dva minuta kasnije dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Gosti su sa igračem više zaigrali ofanzivnije u nastavku, ali su ostavili previše prostora za kontre Čelsiju. U jednoj od brojnih Mihajlo Mudrik je iskoristio brzinu, pobegao čuvarima i iznudio penal, koji je realizovao strelac prvog gola Fernandez.

Četvorostruka izmena Roberta De Zerbija nagovestila je totalnu ofanzivu Brajtona u završnih pola sata, ali su njegovi izabranici tek u drugom minutu nadoknade ponovo smanjili na gol zaostatka. Ipak, iako se u nadoknadi igralo čitavih 15 minuta, fudbaleri londonskog tima su odoleli i sačuvali sva tri boda.

PREMIJER LIGA – 14. KOLO

Subota

Arsenal - Vulverhempton 2:1

/Saka 6, Edegor 13 - Kunja 86/

Brentford - Luton 3:1

/Mope 49, Mi 56, Baptist 82 - Braun 76/

Barnli - Šefild Junajted 5:0

/Rodrigez 1, Brun Larsen 29, Amduni 73, Koleošo 75, Braunhil 81/

Notingem Forest - Everton 0:1 (0:0)

/Meknil 67/

Njukasl - Mančester Junajted 1:0 (0:0)

/Gordon 56/

Nedelja

Bornmut - Aston Vila 2:2 (1:1)

/Semenjo 10, Solanke 52 - Bejli 20, Votkins 90/

Čelsi - Brajton 3:2 (2:1)

/Fernandez 17, 65pen, Kolvil 21 - Buonanote 43, Pedro 90+2/

Liverpul - Fulam 4:3 (2:2)

/Arnold 20, 88, Makalister 38, Endo 87 - Vilson 24, Tete 45+3, De Kordova Rid 80/

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Kudus 13 - Eduar 53/

17.30: (1,30) Mančester Siti (6,50) Totenhem (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaBrajtonČelsiLiverpulFulamKristal PalasVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara