(©HNK Hajduk)
(©HNK Hajduk)

Ludilo u Splitu! Poljud progutao Mančester Siti, 7.000 ljudi nosilo Hajdukove klince do četvrtfinala Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 16:19

Tresla se fudbalska školjka u Dalmaciji...

Hajduk je doživeo debakl na Maksimiru u nedelju, deklasirao ga je Dinamo i stavio tačku na šampionsko pitanje već u februaru. Ali, navijačima splitskog kluba su dušu izlečili Bili tići. Neverovatan podvig napravili su omladinci Hajduka, nošeni navijačima u osmini finala Lige šampiona na Poljudu su eliminisali Mančester Siti i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona!

Prethodne sezone Atletiko Madrid je pobegao Bilima sa giljotine, izvukao se u penal-ruletu. Gromkim aplauzom pozdravljeni su Hajdukovi aplauzi tada, nisu navijači zaboravili tu predstavu i ove su došli da podrže omladince. Njih 7.000 sjatilo se u fudbalsku školjku, gurali su Bile tiće ka pobedi i prodrmali Dalmaciju – 2:1 (2:1).

Izabrane vesti

Ludilo u Splitu, odavno nije pao neki velikan! Omladinci su priredili veliko iznenađenje, zaustavili su jednu od ekipa koja je pretendovala na titulu. Sitijev san je ugašen, a za Hajduk gotovo da niko nije igrao od najboljih igrača iz generacije. Vušković i kapiten Capan su u nedelju igrali derbi, kao i Pukštas – bio među tragičarima protiv Atletika – a nije bilo ni Prpića. Hajduku je nedostajalo pola tima, jedino je krilni napadač Roko Brajković vraćen iz prvog tima i – načeo je Siti.

Iskoristio je krilni napadač Hajduka nespretnu reakciju golmana Džorža Marija Džonsa. Istrčao je, ostao na ničijoj zemlji. Nije uspeo da ispuca. Elegantno je preko Sitijevog čuvara mreže Roko Brajković bocnuo loptu. Prvu put je Poljud pao u trans. Nije dugo čekao na novu erupciju. A, onda je na scenu stupio dečak iz Mančestera.

Dobro su Građani zapamtili Nou Skoka. Igrao je Noin otac za Vigan, rodio se Hajdukov omladinac u Mančesteru i plavi deo grada zavio u crno. Spoljnom je poslao loptu za Matu Antunovića, a centarfor splitskog kluba je zatresao mrežu. Eksplodirao je Poljud! Zaorilo se sa tribina: „Ovo je Hajduk!“

Ali, bez drame nije moglo….

Od početka je portugalski ofanzivac Karlos Borhes stvarao probleme odbrani Splićana, mučili su se izabranici Marijana Budimira da ga zaustave. Najčešće je probijao, ulazio u sredinu i asistirao saigračima – šanse nisu koristili. Do nadoknade. Servirao je loptu na tacni Oskaru Bobu, pogodio je Norvežanin, uvukla se zebnja u Hajdukove pristalice.

Mogao je Siti u nadoknadi i do izjednačenja, uraganski nalet je odbijen, kao i svaki naredni. Bacali su se Hajdukovi omladinci po terenu, dizali jedan drugoga, pozivali navijače da podignu broj decibela u gradu. Posle svake ukradene lopte sprintali su napred, osvajali prostor i uspeli da se odbrane.

Korner je bio poslednja Sitijeva šanska, kada je i ona propala – Poljud je eksplodirao!

Split slavi Bile tiće, koje očekuje još jedan spektaklu. Za polufinale će igrati protiv boljeg iz duela Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen.

HAJDUK U19 – MANČESTER SITI U19 2:1 (2:1)

/Brajković 24, Antunović 33 – Bob 45/

Split

Stadion: Poljud

Žuti kartoni: Vrcić, Kavelj (Hajduk), Burns (Mančester Siti)

Crveni karton: Burns (Mančester Siti)

HAJDUK (4-2-3-1): Buljan – Đolonga, Jurić Petrašilo, Arković, Hrgović – Kavelj, Reić (od 59. Ćalušić) – Brajković, Skoko (od 59. Nazor), Vrcić – Antunović (od 73. Begonja).

MANČESTER SITI (4-3-3): Marej Džons – Samjuel, Burns, Katongo, Galvez (od 73. Ndala) – Adam (od 63. Oboavodo), Čarls, Bob – Mebude, Dikson, Borhes.


tagovi

Omladinska Liga šampionaLiga šampiona za mladeHajduk SplitMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara