Komentari na vest

Luk Šo ne krije da problem postoji: Nije bilo zajedništva u ekipi

T

Triumfi

pre preko 2 godine

Treba sagledati stvari realno. Junajted ima toliko nagomilanih prosečnih/istrošenih igrača zbog hitnih i paničnih kupovina, ne bi li se hitno vratili na vrh, da je to proces ogroman sve promeniti i ispraviti. Ne bih se uključio u rasprave frustriranih likova o Ronaldu, kao da je on tu problem. Čovek ima 37 godina, šta ste očekivali, da grize u odbrani? Nije igrao presing čak ni poslednjih godina u Realu, ali je davao 50 golova. Prosto specijalizovan je za to. Takvom igraču treba tim koji je mašinerija. Gde ima saigrače koji će da ga pokriju. To je sve bilo poznato pre nego što je došao u Junajted. I sad se kao neko čudi. Pa ako već dovodiš Ronalda, onda pripremi tim koji može da igra kao sat ili ga nemoj dovoditi. Siti ga je hteo baš zato što ima savršeno pripremljen tim i treba im ponekad čisti egzekutor. A ovo što Junajted radi nema ni plana ni smisla. Gledaj bekove. Van Bisaka je bukvalno Gobeljić koji igra u jednom Junajtedu. Ajmo iskreno, da ga staviti u Ling Long ligu, da li bi odskakao od drugih nekom prodornošću i tehnikom? Luk Šo je prosečan bek Premijer lige. Od preloma noge to nije isti igrač. Imao je momente kad zablista, ali imao je i Vilšer u Arsenalu, nakon povreda, pa se ispostavi da ne može da igra ni za Bornmut. Od veznih ne zna se ko je veći prosek. Mektominej se trudi, ali da li je to igrač za tim koji treba da dominira? Matić, koliko god da mi je drag, nije više ni za PL, a ne za Junajted. Fred je neki nivo tipa Elneny. Skromno i ništa više od toga. Selekcija tima očajna. Ne znaju na koji način da u isto vreme na terenu imaju Bruna, Grinvuda, Sanča i Ronalda, jer za svu četvoricu treba neko da krpi u odbrani. U redu je da tim istrpi i trči za jednog ili dvojicu igrača, u Realu nije trčao Ronaldo, dok su ostali orali teren, ista priča sa Mesijem u Barsi, dok u Junajtedu ima uvek nekoliko igrača za koje treba trčati što je nemoguće. A ko če da trči? Matić koji je malo brži sada od kornjače ili Mektominej koji je malo brži od Matića? Pa Kante i Makelele ne bi bili dovoljni da se zatvore ovi napred. Da ne pričamo o nemogućnosti neke kontrole lopte i poseda.
k

kikiki

pre preko 2 godine

pravice oni olea od blata uskoro....

Katalonija

pre preko 2 godine

@ Bari- gde ti vidiš kradju, ja vidim magiju, umetnost je u očima posmatrača... Mogu samo da priznam da je protiv Čelsija bilo onako baš sumnjivo... Ali! Bolje nisu ni zaslužili, lomili su noge i kopali teren jer nisu znali kako da se brane od boljeg, lepšeg i dominantnijeg... Dok Realove, Unitedove, Juventusove a i Zvezdine samo penale ne mogu da nabrojim a da ne pričam o drugim ,,odlukama sudija'' Jednostavno sam uvek mrzeo timove koji su bili predodredjeni da pobede, režimske timove bez duše... Ovde ubrajam i diktatore iz Bavarije što otimaju sve što vredi, svima koji se suprotstavljaju...
B

Bari

pre preko 2 godine

Meč sa Čelsijem bio "onako, baš sumnjiv"? Bila je jedna od najvećih krađa u istoriji fudbala. Alveš ruši Maloudu u svom šesnaestercu, sudija svira slobodnjak. Abidal povlači Drogbu za dres u svom šesnaestercu, sudija ne reaguje. Jaja Ture ruši Drogbu, sudija ne reaguje. Pike igrao rukom u svom šesnaestercu, sudija ne reaguje. To su 4 situacije u kojima se MORAO svirati penal za Čelsi, a nije sviran nijedan. Onda 2017. protiv PSŽ-a, gol Suareza koji je trebao biti poništen, pa nesviran penal nad Di Marijom (Maskerano je posle rekao da je to bio čist penal), penal za Barsu u poslednjim minutima, kada je Suarez simulirao u šesnaestercu PSŽ-a. Sudija tog meča je posle kažnjen od UEFA. Meč sa Milanom 2006. kada je Ševčenku poništen čist gol, zbog navodnog faula nad Pujolom, posle je na snimku utvrđeno da između njih nije čak bilo ni kontakta. Pa i 2011. meč sa Realom, kada je Pepeu dat crveni karton nakon što je Alveš simulirao, a u revanšu Iguainu poništen čist gol. Protiv Barse nemam apsolutno ništa, ali ti si dečko, prvo mnogo bezobrazan, a drugo velika neznalica što se fudbala tiče.
K

Kepa.

pre preko 2 godine

Katalonija koliko si nesrecan auuuu
f

franjo24041902Gost

pre preko 2 godine

Manchester united rezimski klub bez duse? zemljace jesi ti jeo bunike? o cemu ti pricas?🤔
M

Menadjer

pre preko 2 godine

Kod gola Vulvsa samo gledajte kako So igra odbranu... Lepo ga je Murinjo opisao !
a

avb

pre preko 2 godine

@katalonija Junajted je dugo u kanalu i misli ti o njemu sta god hoces ali pricati da je Liverpul najveci u Engleskoj... Ne mozes nazivati neki klub najveci u zemlji ako 30 godine ceka na titulu prvaka. Toliko o tome.

Katalonija

pre preko 2 godine

Ako se pogleda cela istorija, Liverpul je veći, ako se pogledaju titule, Liverpul je veći, ako se pogledaju navijači Liverpul je veći, svako objektivan će reći, Liverpul je veći ( evo malo i rime da ne bude dosadno...) Sva veličina Uniteda se svodi na veličinu jednog pravog gospodina i fudbalskog genija. Kao što rekoh, pre i posle Fergija United je čist prosek... Pre njega, su večine bile i Vila i Everton i napćeni Arsenal ( kolika je šteta što su najbolji bili kada je on vladao...) Eto tako se i Barsina veličina u Evropi svodi na Krojfa, ali su i pre njega dominirali u Španiji (Kupu i ligi, ovde moramo da uzmemo činjenicu da je Real Frankov tim, pa je borba bila malo ono, nerealna...)
m

mr.wolf

pre preko 2 godine

@Katalonija Prijatelju, tako se isto moze reci i za Liverpul. Njihov period je bio 70te i 80te... do pocetka 70tih.... imali su jednu titulu vise od Uniteda. I onda nastupaju 90te i Liverpul se vraca 30 godina tamo gde je bio pre 70te...Ali nije to poenta. Ne omalovazavam uspehe. Svaki veliki tim ima "neke svoje dekade". Isyo tako, svaki yim ima svoje "crne godine". Ali, ako bi ogolli sve, dosli bi do podatka da su do 70 tih svi bili u egalu... onda se odvojio Liverpul, a posle i United. Onda su se ukljucili u to Celzi i Siti. Liverpul je prebrodio 30 godina bez yrofeja (PL).... pa sta, i dalje je veliki tim.
I

Irden

pre preko 2 godine

Ronaldo urusava atmosferu Sa njegovim mahanjem rukama Ako ne dobije loptu, benzema dve klase bolji bez njega u timu… Nije vise onaj Ubica I to je to … ne mora svaki napad njemu lopta
J

Jaffa keks

pre preko 2 godine

Druze i ja bih mahao na njegovom mestu kad se lepo otvaram za trk u prostor, a lopta se dodaje Rasfordu, Sancu ili Grinvudu na 30m od gola. A jos gore sto nijedan od te trojice ne zna sta ce sa njom. Po svemu vidjenom na terenu Ronaldno i nije toliki problem. Vec krilna koja ne znaju sta ce sa loptom, veznjaci koji pola Ronaldovih utrcavanja ne vidi ili ne zna da isprati na pravi nacin. Za svlacionicu mozemo samo da nagadjamo kakav uticaj ima, ali valjda mu ne bi dali traku tek tako danas.
J

Junker

pre preko 2 godine

Ne znam kako je moguce da Junajted ne uspeva da se vrati na stare staze toliko dugo. Jesu uzeli jednu LE, ali u PL od Fergija nisu bili ni blizu titule. Pritom to je klub koji je neminovno najveci na svetu uz Real. Toliko promenjenih trenera, igraca, formacija, nista ne uspeva. Sve mi se cini, da je Barsa naredni veliki tim koji ce se tako dugo traziti.
G

Gost123

pre preko 2 godine

Nema Barsa nikakve veze sa Junajtedom. Imaju period tranzicije koji ce Laporta verovatno odlicno odraditi i za dve godine ce se opet boriti za sve trofeje. Nesto poput ranijeg Celzija ili Reala ili Bajerna nakon Gvardiole. Junajted nenormalno ulaze ali im se igra ne menja, bez obzira koga doveli,nikakvi su. U manjem su kanalu o odnosu na Milan ili nekada Liverpul iz razloga sto imaju previse para, ali su ipak u kanalu.
I

If you not a Manc, you a wank !

pre preko 2 godine

Nema tu puno šta da se kaže, ekipa je puna preplaćenih zvjezdica i igrača ispod klase Manchester Uniteda (tu prvenstveno mislim na Freda, McTominaya, Matica i slicne), jer najveći problem leži u iznošenju lopte gdje United jednostavno nema igrača koji zna poslati pas kako treba prema napadu gdje čekaju ubice, nego najviše što znaju je poslati loptu prvom do sebe, to se najviše vidi sad kad nema Pogbe, kakav god da je za 10 klasa je bolji od navedene trojice, ako se to riješi Junajted bi mogao prodisati, jer danas se vidjelo kakva je razlika na terenu kad je Bruno tu i kad nije, a kamoli kad je Pogba tu.
N

Najveci

pre preko 2 godine

po stvarno ne znam cemu.Po trofejima sigurno ne.U engleskoj ima jedan tim koji ima samo duplo vise osvojenih ligi sampiona od njih a neke sile poput bajerna ajaksa i ostalih da ni ne spominjem

Katalonija

pre preko 2 godine

Vidi ti ovo... Prvo u Engleskoj je Liverpul duplio veći tim da se razumemo. Pre Fergija Aston Vila je bila bolja od Uniteda. Drugo Bajern je veličina za Uniteda a i Milan, pa i ta Barsa koja je sa decom dobila juče, zašto? Jer ima sistem i viziju i jer je vratila svoju legendu koja poznaje dušu tima. A sta je sa Unitedovom legendom bilo pre mesec dana? Mora da se vrati za sve one golove u 90-tom, za sve one penale i titule u zadnjim kolima, i vraćaće se još dugo... Samo sačekaj sledeću sezonu da teatar počne da radi pod taktovima maestra, samo ne snova, već magije...
Š

Škrabotina

pre preko 2 godine

U svakom sportu se šampionske ekipe grade od pozadi. Junajted je bio velik kad su imali Šmajhela, Pelistera, Brusa, Van Der Sara, Vidića, Ferdinanda, itd...danas imaju kratere i pukotine pozadi. Tako je od odlaska Nemanje i Rija. Nije Fergi tu toliko bitan. Nego oni jednostavno više nisu fudbalski klub već branša investicionog fonda. Zato posluju kako posluju. Zato ne pobedjuju i neće još dugo.
G

Gostkkk

pre preko 2 godine

kako nisu bili blizu, borili su se skoro do samog kraja sa Murinjom. prozivase i oterase murinja a izgleda da nece dugo moci da prismrde toj sezoni
B

Bari

pre preko 2 godine

@Katalonija Brate, pričaš o krađama, a navijaš za Barsu... malo ironično