©Starsport
©Starsport

Magija Gaćinovićevog Napretka traje: Kruševljani posle Partizana slomili i Nišlije

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.03.24. | 22:17

Čarapani u utakmici koja je trajala 105 minuta slavili golom Bastajića (1:0) pred više od 5.000 gledalaca

Pobeda u Humskoj nije opila Napredak koji je seriju sjajnih rezultata pod komandom Vladimira Gaćinovića nastavio i u sajnom ambijentu na domaćem terenu savladavši Radnički iz Niša (1:0).

U očekivano neizvesnom i uzbudljivom duelu Kruševljani su uspeli da savladaju niški Radnički pod Bagdalom i tako stignu do čeupiše četvrtu prolećnu pobede. Trijumfom u 73. srpskom El Klasiku domaćiin je praktično napravio proboj do plej-of zone, sa obzirom na to da ima bolji međusobni odnos sa Novim Pazarom, koji je trenutno na osmom mestu tabele Mozzart Bet Superlige, sa istim brojem bodova kao Čarapani. Najvažniji detalj meč dogodio se u 47. minutu kada je Majdevac pronašao Bastajića, a iskusni krilni napadač upisao četvrti gol u šampionatu, čime je postao prvi strelac Čarapana. Oko 5000 navijača pod Bagdalom moglo je da proslavi novu pobedu Kruševljana: Napredak - Radnički Niš - 1:0.

Izabrane vesti

Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je Vukić. U praktično jedinom velikom defanzivnom kiksu, Mršić je dozvolio najisturenijem igraču gostiju da nesmetano ode na duel protiv Savića, ali je golman Napretka vrhunski odreagovao u situaciji "jedan na jedan". Pre toga, jedino je Dele iz redova gostiju solidno pripretio šutem iz daljine. Sa druge strane, Napredak je imao dobru šansu preko Majdevca u samom uvodu meča, ali je njegov šut glavom otišao preko gola, dok najbolju akciju domaćina, posle dodavanja Bastajića, u pogodak nije pretvorio Krstić.

Bilo je jasno već na početku utakmice da ćemo pod Bagdalom gledati manje lepršav, a više borben meč i da je Dejan Joksimović donekle iznenadio Vladimira Gaćinovića sa postavkom u kojoj su se našla tri štopera u liniji, te Kruševljani nisu uspeli da nametnu svoj ritam, dok je Radnički, čini se, želeo da iz, pre svega, dobrog bloka, proba da iznenadi domaćina.

No, nije dugo izdržala odbrana gostiju posle pauze. Svega dva minuta nakon starta drugog dela igre, Napredak je probojem sa desne strane napravio akciju za gol. Majdevac je na kraju ubacio loptu u šesnaesterac, a na drugoj strani se našao Bastajić, koji je glavom matirao Stevanovića. I umesto očekivanog pojačanog ritma domaćina, dobili smo ofanzivniju igru Radničkog, koji je sada preko poseda morao da pronađe rešenje za izjednačenje. Pripretio je najpre Ilić šutem, da bi Dele umakao kompletnoj odbrani Napretka, prevario Savića, ali je lopta odsela na stativi. Drugi zicer Radnički nije pretvorio u pogodak.

Balans na sredini terena probao je Gaćinović, neposredno nakon tih prilika, da uspostavi ulaskom Marjanovića, igrača koji je ponikao u Radničkom, a sada, u drugom mandatu, brani boje Napretku i u dresu oba kluba je prisustvovao velikom broju utakmica velikih rivala. Odgovorio je Joksimović ulaskom Mesarovića i Freja, a vreme je curilo za Nišlije.

Nije moglo bez drame u velikom derbiju. U nadoknadi Lukić je dosadio penal za Radnički, ali je VAR pozvao glavnog sudiju da pogleda snimak, posle čega je odluka preinačena, a utakmica okončana posle više od 105 minuta borbe.

Dok je Napredak napravio veliki korak ka plasmanu među osam najboljih u Mozzart Bet Superligi, Radnički je četvrtim uzastopnim porazom ostao na začelju i, zahvaljujući pobedi Javora protiv Železničara ranije danas (0:1), nije skliznuo do zone direktnog ispadanja, već je i dalje na poziciji koja vodi u doigravanje.

26. KOLO MOZZART BET SUPERLIGE

NAPREDAK - RADNIČKI NIŠ - 1:0 (0:0)

/Bastajić 47/

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: Lukić Lazar

Napredak: Savić 6,5 - Vukajlović 7, Mršić 5,5, Marinković 6, Jovanović 6 - Krstić 6,5 (od 90. Jović -) Ljubomirac 6, Zličić 5,5 (od 66. Marjanović -) - Bastajić 7,5 (od 87. Jovanović -), Blagojević 6, Majdevac 6,5.

Radnički: Stevanović 6 - Jamkam 6,5, Vojnović 5,5, Petrović 5,5 - Faj 5,5 (od 69. Frej -), Stajić 5,5, Ado 6 (od 86. Luković -), Belaković 6 - Ilić 5,5 (od 69. Mesarović -), Bamidele 6,5 (od 76. Cvetković -), Vukić 5 (od 86. Smailagić -).

Igrač utakmice: Nebojša Bastajić (Napredak) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Nedelja

Mladost Lučani - Partizan 1:1 (1:0)

/Bojić 44 - Nikolić 85/

Crvena zvezda - Radnički 1923 5:0 (2:0)

/Stamenić 10, Šerif 20, 50, Hvan 68, Katai 76/

Železničar - Javor 0:1 (0:0)

/Stjuart 60/

Napredak - Radnički 1:0 (0:0)

/Bastajić 47/



tagovi

Radnički NišNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara